România activează Task-Force 2

Posted on mart. 19 2022 - 3:55pm by petre

Consilierul de stat Mădălina Turza a anunţat, la finalul reuniunii task-force-ului pentru gestionarea situaţiei din Ucraina, că au fost contituite 6 grupuri de lucru, pentru a veni cu un răspuns consolidat în problema refugiaţilor care aleg să rămână în România.

Astfel, la nivelul Guvernului există Comisia Ucraina sau Task-Force 2, coordonată de şeful Cancelariei şi de asemenea există un grup de coordonare strategică a asistenţei umanitare. Din cadrul acestui task-force de la nivelul Guvernului fac parte principalele ministere responsabile de gestionarea situaţiei refugiaţilor, respectiv Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii, Ministerul Familiei, Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice şi alte ministere, însă pentru faza aceasta de dezvoltare a măsurilor de protecţie aceste ministere vor organiza şase grupuri de lucru, focusate sau orientate pe zonele nevralgice, în care România trebuie să vină cu un răspuns consolidat pentru protecţia refugiaţilor care aleg să rămână în România.

„Pentru faza aceasta de dezvoltare a măsurilor de protecţie, aceste ministere vor organiza 6 grupuri de lucru orientate pe zonele nevralgice în care România trebuie să vină cu un răspuns consolidat pentru cei care aleg să rămână în România. Un grup de lucru pe sănătate, altul pe educaţie, altul care va gestiona problema muncii refugiaţilor în România, un grup de lucru destinat problemelor ce ţin de locuire, un altul destinat nevoilor cu probleme vulnerabile şi un grup aparte destinat măsurilor pentru copii şi tineri. Aceste grupuri vor elabora câte un plan de acţiune, de măsuri dedicat pe fiecare linie pentru a sprijini refugiaţii din România. Toate aceste planuri de acţiune vor fi încorporate în Planul Naţional de acţiune ca răspuns în criza refugiaţilor în faza a doua”

 

De asemenea, un grup de lucru va fi destinat persoanelor vulnerabile, persoane cu dizabilităţi, vârstnici, oameni care se află în diferite situaţii de vulnerabilitate, iar un grup „aparte” va fi destinat măsurilor pentru copii şi tineri,a mai precizat demnitarul.

Comments

comments

About the Author