Români blocaţi aeroporturi din Europa – vezi cursele amânate de la Timișoara

Posted on Dec 11 2017 - 2:29am by petre

Românii blocaţi duminică pe un aeroport din Londra, din cauza vremii, sfătuiţi să revină mâine. Ambasadorul României la Londra: În mod excepţional un consul se va deplasa la Luton. Nu suntem babysitteri publici

Zborurile cu decolare de pe aeroportul Luton din Londra au fost oprite, sâmbătă, din cauza vremii nefavorabile, astfel că pasagerii îmbarcaţi inclusiv spre destinaţiile din România sunt nevoiţi să aştepte. Pasagerii români ai cursei Luton Londra-Cluj au fost sfătuiţi să îşi facă rezervare pentru un alt zbor şi să revină luni. Ambasadorul Dan Mihalache a anunţat că un consul va merge să discute cu oamenii.
UPDATE 19:47 Românii din aeroportul londonez, sfătuiţi să revină mâine. Mihalache: Nu suntem babysitteri publici
Cei peste 100 de pasageri români ai cursei Luton Londra-Cluj au fost sfătuiţi să îşi facă rezervare pentru un alt zbor şi să revină luni, după ce vremea a oprit zborurile la sol.

În cursul zilei de duminică, 10 decembrie, mai multe zboruri care aveau decolare/aterizare pe Aeroportul Internațional Timișoara au fost afectate de condițiile meteo nefavorabile produse în toată Europa, în special în Marea Britanie, Germania și Olanda. Mai multe aeroporturi au fost închise, iar pasagerii au fost redirecționați spre alte zboruri, îndată ce vremea a permis reluarea traficului aerian.

Până în prezent au fost anulate 7 zboruri:
cursa W3526 Eindhoven-Timișoara (cu decolare programată din Eindhoven la ora 14h50 – aterizare programată la Timișoara : 16h50),
cursa LH1662 Munchen-Timișoara (decolare Munchen: 20h35 – aterizare Timișoara 23.05), dar și cursa retur LH1663 (cu zbor în data de 11.12, decolare Timișoara : 05h50 – aterizare Munchen: 6h20)
cursele W63501/W63502 Timișoara – Londra Luton (decolare Timișoara 17h25 – aterizare Luton 18h25) și retur Londra-Luton-Timișoara (decolare din Luton: 18h55 – aterizare Timișoara 23.40)
cursele FR291/292 Timișoara – Londra Stansted (decolare Timișoara 17h35 – aterizare Stansted 18h25) și retur Londra-Stansted -Timișoara (decolare din Stansted: 18h50 – aterizare Timișoara 23.30) – cursă anulată din motive tehnice.

De asemenea, cursa Dusseldorf Weeze-Timișoara a înregistrat o întârziere de 4h50, din cauza vremii nefavorabile la aeroportul de decolare.

În cursul zilei de astăzi este posibil să mai apară întârzieri în programul zborurilor din cauza zborurilor anulate duminică. Până la această oră au fost afectate cursele de Otopeni și Frankfurt Hahn, care au înregistrat întârzieri de aproximativ 3-4 ore. Pe timp de iarnă, zborurile pot suferi întârzieri și din cauza operațiunilor de degivrare și antigivrare care se fac la aeronave înainte de decolare și care necesită un timp de realizare neplanificat.

”Condițiile meteo nefavorabile afectează oriunde în lume programul de operare al curselor aeriene, dar important este să se asigure (pe cât este obiectiv posibil) un timp de intervenție cât mai scurt pentru asigurarea condițiilor de operare în siguranță”, a declarat directorul aeroportului Timișoara, Daniel Idolu.

Vă menționăm că Aeroportul Internațional Timișoara a funcționat la parametrii tehnico-operaționali optimi sâmbătă și duminică, deși au existat căderi de zăpadă și în Timișoara. Echipele aeroportului au intervenit conform procedurilor în vigoare, astfel încât decolările și aterizările nu au fost afectate din cauza condițiilor meteo de la Timișoara.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author