Rețeta rapidăa la Petre: Salatăverde la tigaie cu tăieței de casă, usturoi și cotlet de porc

Posted on mai 26 2014 - 4:46pm by petre

ÃŽncepând de azi văvom prezenta zilnic câte o rețetăsimplă, rapidă, ușor de  realizat și, mai ales, adaptatăproduselor tradiționale pe piața noastră.

Rețea de azi:

Salatăverde la tigaie cu tăieței de casă, usturoi și cotlet de  porc – se preparăîn 15 minute.

Salata verde la tigaie cu taietei si usturoi

Pentru o porție de 2 persoane aveți nevoie de:

– 2 felii de cotlet de porc cu os (sau fără)
– 1 salatăverde mare
– 100 grame de tăieței groși de casăcu ou (în lipsăse pot folosi tăieței lați  din comerț sau tagliatelle
– 1 ceapămijlocie
– 3-4 căței de usturoi
– 1 ligurăde ulei de măsline (se poate folosi și ulei de floarea soarelui
– 1 lingurițăde oțet (preferabil de mere) sau o jumătate de lămâie
– sare, piper

Salata verde cu taioetei si cotlet

Mod de preparare:
Se taie ceapa julien (fâșii subțiri) și se călește ușor în uleiul încins.  Când ceapa începe sădevinăaurie, se pune salata spălatăși ruptăcu mâna în  bucăți potrivite (foile rupte în douăsau în trei, funcție de mărimea  salatei).
Se trage în ulei două-trei minute pânăcând salata scade în volum. Se aruncăusturoiul tocat feliuțe, se pune sare și piper dup gust, se stropește cu oțetul sau cu zeama proaspătăde lămâie. Se mai trage în oală(tigaie) un minut, se ia de pe foc și se aruncăpeste tăiețeii fierți și scurși. Se amestecăși se lasădeoparte.
Cotletul se prăjește în foarte puțin ulei, la foc iute săse rumeneascăla exterior dar sănu se usuce la interior.
Se pregătește farfuria ca în imaginea alăturată!

Poftăbună!
DSC_4568 (701x464)

Comments

comments

About the Author