Restricții dure în Europa din cauza Omicron

Posted on dec. 22 2021 - 12:36pm by petre

 

Liderii europeni restabilesc restricţiile privind coronavirusul, în condiţiile în care noua variantă Omicron continuă să se răspândească pe continent, scrie BBC.
Germania a anunţat că, începând cu 28 decembrie, vor reimpune limitarea adunărilor private la 10 persoane, iar cluburile de noapte se vor închide. Meciurile de fotbal de la acea dată se vor juca, de asemenea, cu uşile închise.

„Coronavirusul nu ia o pauză de Crăciun”, a declarat marţi cancelarul german Olaf Scholz. „Nu putem – şi nu trebuie – să închidem ochii în faţa acestui următor val care începe să se profileze deasupra noastră”, a adăugat el.

Între timp, Portugalia a dispus ca barurile şi cluburile de noapte să se închidă începând cu 26 decembrie şi a făcut obligatorie munca de acasă până la 9 ianuarie.

Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au anunţat restricţii pe plan social.

În Suedia, barurile, cafenelele şi restaurantele vor putea servi doar oaspeţi aşezaţi începând de miercuri, iar oamenilor li se cere să lucreze de acasă dacă este posibil. Ministrul sănătăţii, Lena Hallengren, a declarat că se aşteaptă ca numărul cazurilor de Omicron să crească şi a avertizat că „povara asupra sistemului de sănătate este în creştere”.

Olanda a introdus deja restricţii, anunţând luni o izolare strictă, dar corespondentul BBC Europa, Nick Beake, spune că alţi lideri europeni doresc să amâne, dacă este posibil, controalele mai stricte până după perioada sărbătorilor.

Comments

comments

About the Author