Redeschiderea restaurantelor, doar pentru cei vaccinaţi. Cîţu: Dacă Germania e ok, suntem și noi

Posted on mai 5 2021 - 2:37pm by petre

Redeschiderea restaurantelor, doar pentru cei vaccinaţi. Cîţu: Dacă Germania e OK, putem fi şi noi OK.

Fiecare ţară are un mod de a motiva populaţia să se vaccineze, spune premierul Florin Cîţu despre ridicarea restricţiilor pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19.

Cîţu a fost întrebat, miercuri, dacă nu este discriminare faptul că restaurantele ar putea fi deschise doar pentru persoanele vaccinate.

„Vineri va fi comitetul interministerial şi acestea sunt propuneri pe care le vom discuta împreună cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei şi vom vedea şi care vor fi, de fapt, soluţiile. Până la urmă există un mod de a motiva populaţia, fiecare ţară are un mod de a motiva populaţia. Am văzut şi Germania foloseşte această metodă, dacă Germania este OK să motiveze, să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem şi să fim şi noi OK”, a răspuns premierul.

Până la urmă, adaugă prim-ministrul, vaccinarea este singura soluţie de a scăpa de pandemie şi este normal ca restricţiile să fie ridicate pentru cei care se vaccinează.

Ministrul german al Justiţiei, Christine Lambrecht, a anunţat că Germania va ridica mai multe restricţii pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19. Ministrul s-a referit la obligativitatea unui test negativ la intrarea în magazine sau limitările întâlnirilor private.

Comments

comments

About the Author