Razie masivă în Timiș – sute de șoferi plâng – puțini au scăpat de amenzi FOTO

Posted on iul. 24 2022 - 12:27pm by petre

În data de 23/24 iulie 2022, în intervalele orare 06:00-12:00 și 20:00-04:00, pe raza județului Timiș s-a desfășurat o razie cu efective mărite, în sistem integrat poliție rutieră-ordine publică sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș*.

Polițiștii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

Polițiștii au controlat 530 de autovehicule, au legitimat 585 de persoane, au efectuat 325 de testări cu aparatul etilotest și 28 cu aparatul drugtest.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 392 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, în valoare de 166.435 de lei.

Dintre acestea, 210 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Au fost reținute 34 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 14 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 1 pentru depășire neregulamentară, totodată fiind retrase și 14 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat 14 infracțiuni la regimul rutier (6 pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolui.

După cum se poate observa, polițiștii depistează în fiecare weekend, conducători auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, fapt pentru care activitățile sunt intensificate astfel încât participanții la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun.

Exemple:

La data de 24.07.2022, în jurul orei 00:40, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Tudor Vladimirescu din Timișoara, 1 conducător auto care se aflau sub influența substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul drugtest, au rezultate valori pozitive la canabis și amfetamină.

În *Timișoara*, au mai fost depistați alți trei conducători auto, care se aflau sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest, au rezultat valori pozitive la amfetamină și THC.

În toate cele 4 cazuri au fost întocmite dosare penale.

~

Pe strada Ofcea din Timișoara, polițiștii au depistat un conducător auto, care se afla sub influența alcoolui.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal.

Comments

comments

About the Author