Răsturnare de situație în cazul exploziei Mercedesului la Arad

Posted on iun. 2 2021 - 5:04pm by petre

Au apărut noi detalii în cazul omului de afaceri asasinat cu o bombă la Arad. Se pare că bărbatul ar fi avut o amantă. Femeia ar fi recunoscut idila chiar în timpul audierilor. Din primele informaţii ar fi vorba chiar de contabila de la una dintre firmele omului de afaceri Ioan Crişan. Amanta omului de afaceri joacă un rol extrem de important în anchetă. Mărturiile ei ar putea da în orice moment ancheta peste cap.

 

 

 

 

Ioan Crişan a murit sâmbăta trecută, după ce maşina pe care o conducea a explodat. Anchetatorii iau în calcul inclusiv un asasinat la comandă, în care bomba ar fi fost activată de la distanţă.

Explozia, urmată de un incendiu, a avut loc sâmbătă dimineața în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. La volan se afla Ioan Crișan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

00:02
Piste în ancheta exploziei de la Arad
CITEȘTE ȘI:
Primele informații despre bomba folosită la asasinarea lui Ioan Crișan. Enigmele execuției în stil mafiot
Cazul asasinatului din Arad. Ce au ridicat polițiștii din locuințele și sediile firmei lui Ioan Crișan. Controale la toate firmele care vând explozibil

Anchetatorii caută indicii care ar putea să-i ducă la motivul pentru care în mașina omului de afaceri a fost amplasat un dispozitiv artizanal acționat de la distanța. Potrivit surselor din anchetă, în mașină a fost găsit praf de pușcă, iar scaunul omului de afaceri a fost total mutat din loc de suflul exploziei, semn că un astfel de dispozitiv ar fi fost amplasat sub scaunul lui sau în zona podului pedalier.

Mai multe persoane au fost audiate deja în dosarul care a ajuns pe masa anchetatorilor de la Parchetul General.

”În cauză au fost audiate mai multe persoane, în continuare fiind efectuate activităţi de urmărire penală în ritm continuu şi susţinut. În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie şi soluţionării cu celeritate a cauzei, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică”, au mai precizat procurorii.

Cauza morții omului de afaceri Ioan Crișan
Medicii legiști au finalizat necropsia în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crişan. Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul a murit pe loc, după ce mașina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.

Anchetatorii au mai stabilit că persoana decedată la volanul mașinii este, cu certitudine, Ioan Crișan, ADN-ul fiind confirmat.

În plus, cauza morții a fost stabilită ca fiind explozia și inhalarea de gaz.

Procurorul care conduce ancheta în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crişan a dispus efectuarea mai multor expertize şi constatări criminalistice. Ancheta vizează infracţiunea de omor calificat cu premeditare, încadrarea iniţială fiind cea de omor.

Comments

comments

About the Author