Raport final Lets do it, Romania!: Peste 6.500 de voluntari au adunat gunoaiele timisenilor

Posted on oct. 4 2010 - 11:16am by petre

Timisul se afla printre judetele fruntase in ceea ce priveste curatenia nationala din 25 septembrie! Judetul Timis ocupa locul 5 la numarul de saci de gunoaie adunati in cadrul campaniei nationale „Let’s do it, Romania!”. Aici, nici mai mult nici mai putin de 6.578 de voluntari au adunat gunoaiele concetatenilor lor, printre acestiaaflandu-se si reprezentantii ai 64 de primarii din Timis, dar si membri ai organizatiilor nonguvernamentale, elevi sau autoritati locale.

Cei 6.578 de voluntari au adunat 18.418 de saci de deseuri, precum si gunoaie provenite din constructii. Mai mult decat atat, unii voluntari s-au urcat in barci si au curatat Bega, iar altii au gasit chiar si depozite de cabluri ascunse in pamant, precum si caroserii de masini, pe care s-au pus si le-au taiat pentru a le incarca in masinile pline cu deseuri. Pe langa cei aproape 19.000 de saci, in campania din Timis au fost adunati si 735 de saci de masa plastica, in principal peturi. Voluntarii timiseni au colectat in cele din urma aproape 10.000 de metri cubi de deseuri.

Noi ne-am dorit sa curatam tot judetul, dar era imposibil de realizat. Evident ca mai sunt locuri de cartat. In spatele celor 6.000 de voluntari stau altii care nu se vad padurari, jandarmi, cei de la Apele Romane, cei de la Garda de Mediu, precum si Primaria Timisoara, care a transportat elevii cu microbuze, ne-a spus Adriana Nica, coordonator judetean comunicare Timis al proiectului.

Sagul, Lugojul si Padurea Verde, locurile unde nesimtirea primeaza


Bunul simt al timisenilor ridica de cele mai multe ori multe semne de intrebare. Aproape 500 de voluntari s-au ocupat de gunoaiele insirate pe raza comunei Sag, de unde au strans in final aproape 2.000 de saci. O alta zona de unde s-a ridicat un numar mare de saci a fost zona Lugojului, in special zona Lacului Surduc. De pe arealele naturale ale Lugojului s-au ridicat 1.695 de saci, adunati de 450 de voluntari. Potrivit organizatorilor, a treia zona clasata ca numar de mare de saci de gunoi a fost Padurea Verde, locul preferat al timisorenilor pentru iarba verde. Acolo au fost repartizati cei mai multi voluntari, 595 de persoane, majoritatea elevi de liceu si gimnaziu, iar numarul de saci adunati a ajuns la 1.352.
Actiunea de cartare a cuprins 45 de trasee, iarmormanele identificate pe aceste trasee au fost ridicate in intregime in data de 25 septembrie.

Comments

comments

About the Author