Rafila: mai avem de primit 9 milioane de doze de vaccin anti-COVID până în iunie

Posted on apr. 21 2022 - 8:02pm by petre

Ministerul Sănătăţii mai are de primit în aprilie, mai şi iunie 9 milioane de doze de vaccin anti-COVID, a declarat joi ministrul Alexandru Rafila, în condițiile în care depozitele sunt pline.

„Depozitele sunt pline şi din păcate nu avem la dispoziţie un mecanism acceptabil care să facă posibilă amânarea livrării cel puţin a acestor doze, în condiţiile în care este aproape imposibil în momentul de faţă să le comercializezi. Multe state europene au depozitele pline. Ceea ce am reuşit noi să vindem în ianuarie şi februarie, 7,5 milioane de doze de vaccin, care au însemnat o economie de aproximativ 150 de milioane de euro în momentul de faţă, nu mai este posibil şi ideea noastră este să putem să găsim o abordare la nivelul Comisiei Europene, întrucât Comisia Europeană este cea care a încheiat aceste contracte iniţiale, cât să putem să găsim o soluţie în care să nu risipim nici vaccinurile, nici fondurile publice şi să le oferim în continuare celor care au nevoie de ele”, a spus Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că la ministerul Sănătății este în lucru o analiză pentru a vedea dacă se poate lua decizia renunțării la contractele pentru vaccinul anti-COVID.

„Este o analiză pe care ministerul Sănătății o are în desfășurare. Trebuie să vedem care sunt elementele de cost ale unei astfel de decizii. Cert este că în acest moment, privind și analizând datele de vaccinare cu numărul de vaccinuri contractat, trebuie să luăm neapărat o decizie astfel încât să nu irosim banii degeaba”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

Comments

comments

About the Author