Raed Arafat: „Personalul medical se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare”

Posted on ian. 10 2022 - 11:03pm by petre

România riscă să rămână fără medici în spitale. Arafat: „Personalul medical se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare”

 

Raed Arafat a spus că, pe lângă numărul mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 în valul 5 al pandemiei de Covid, problema este legată de faptul că personalul medical începe să se îmbolnăvească și este nevoit să se izoleze.

 

 

”Problema a doua a acestui val este problema resursei umane care se îmbolnăveşte în masă şi ajunge la izolare. Canada nu degeaba a chemat medicii pozitivi înapoi, la lucru, pentru că, atunci când ţi se îmbolnăvesc zece medici, asistenţi într-o secţie, secţia asta devine inoperabilă, adică nu mai ai oameni în ea. (…) Noi astăzi am avut în unele sectoare, câte cinci de aici, cinci de acolo, care au plecat în izolare”, a afirmat Raed Arafat, luni seară, la B1Tv.

 

Purtarea măstilor de protecție, esențială acolo unde ”stau oamenii împreună”

Raed Arafat a arătat că este vorba despre zone din partea medicală, partea de situaţii de urgenţă, dispecerate unde „stau oamenii împreună”, iar în aceste condiţii a insistat pentru purtarea măştii de protecţie, subliniind că „riscăm, dacă se îmbolnăvesc între ei, să nu mai avem oameni în astfel de sisteme, de servicii care trebuie să asigure continuitate”.

 

Numărul mare de cazuri Covid-19 va pune presiune pe medicii de familie
„Dacă creşte numărul foarte mult, presiunea va fi pe întregul sector: va fi pe medicii de familie, va fi pe ambulatoriu (…) toate astea e un risc să ajungă să fie colmatate la diferite momente”, a mai afirmat Raed Arafat.

Medicul a subliniat că „testul PCR rămâne cel sfânt, care poate să confirme o infecţie pe varianta Omicron”, arătând că există teste antigen rapide fals negative. În acest context, medicul le-a recomandat celor care au simptome ale bolii să „stea acasă” până când fac un test PCR, pentru a evita să îi îmbolnăvească şi pe alţii.

sursae: Observator Tv

Comments

comments

About the Author