Raed Arafat ne spune cum va fi de Paște

Posted on mart. 16 2021 - 10:42am by petre

Raed Arafat a anunţat în ceea ce priveşte Paştele că speră că în acest an să existe o mai mare libertate comparativ cu anul trecut.

Raed Arafat, despre cum va arăta Paştele în acest an: ”Speranţa noastră este să fie mult mai bine decât anul trecut”

”Speranţa noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut, adică să nu se sărbătorească în sensul cum s-a sărbătorit anul trecut, ci mult mai bine şi mai aproape de normalitate. Normal că aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum să spun că va fi aşa sau va fi aşa, asta nu e o decizie care o ia doctorul Arafat, e o decizie care se discută, care se ia ca de obicei la nivelul Grupului tehnico-ştiinţific, care propune la nivelul CNSU şi aşa mai departe”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24, luni seară, referindu-se la perioada sărbătorilor de Paşte.

O mai mare libertate

Arafat a adăugat că totul depinde de situaţia epidemiologică.”Speranţa noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde şi de situaţia epidemiologică şi de toate celelalte aspecte. Dar să vim să spun că mutăm ora şi schimbăm slujba, aşa ceva vă daţi seama că sunt bazaconii”, a mai declarat Arafat.

Secretarul de stat a precizat că în unele zone care ar putea fi de Paşte în carantină, ar putea fi luate unele măsuri speciale.”Este posibil, dacă există zone mult mai afectate şi situaţia în ele mult mai gravă, să fie alte măsuri luate. Sperăm să ajungem la Paşti să avem o situaţie mai normală, dar dacă sunt zone sub carantină, care sunt mai afectate, poate că acolo vor fi măsuri speciale, se vor adapta măsurile pentru noaptea Paştelui. Dar nu mă grăbesc să mă pronunţ eu ”, a declarat Raed Arafat.

Fără locuri la ATI în Capitală
Secretarul de stat Raed Arafat a prezentat, luni, soluțiile identificate de autorități pentru mărirea capacității de tratare a pacienţilor în secţiile ATI COVID. Șeful DSU a declarat că în București, în aceste momente, nu mai există paturi libere, dar situația este dinamică, se poate schimba.

Andreea Moldovan a anunţat că se are în vedere suplimentarea locurilor pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus, cei care au forme moderate şi severe de boală, având loc mai multe discuţii cu managerii spitalelor din Bucureşti şi din ţară.

”Ştim cu toţii că este o creştere a numărului de cazuri şi observăm o creştere a numărului de cazuri de pacienţi cu forme moderate sau severe de infecţie COVID care necesită acces şi terapie în secţii de terapie intensivă. Prima întâlnire pe care am avut-o azi de dimineaţă a fost cu managerii spitalelor din Bucureşti şi Ilfov”, a anunţat Moldovan.

”Pe lângă paturile actuale dedicate pacienţilor cu COVID să avem acces la alte paturi suplimentare ATI din spitalele unde infrastructura o permite şi unde există capacitatea de investigaţie corectă a pacnţilor pentru a oferi acestor pacienţi o îngrijire medicală cât de bună se poate. Diferenţa de supravieţuire şi letalitate o face tocmai o îngrjire corectă în uităţi ATI unde acest lucru se face corect”, a adăugat secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Comments

comments

About the Author