„Iaacovi si Leidental” revin pe scena nationalului timisorean

Posted on sept. 24 2010 - 3:10pm by petre

Teatrul National „Mihai Eminescu” din Timisoara readuce in fata publicului banatean pentru doua zile la rand spectacolul Iaacovici si Leidental. Este vorba despre ziua de sambata, 25 septembrie, si despre cea de duminica, 26 septembrie, in ambele cu incepere de la ora 19.

Piesa, ce poarta semnatura regizorala a Mihaelei Lichiardopol, se va juca pe scena Salii Studio 5 a TNTm. Cu scenografia spectacolului semnata de Geta Medinski si pe miscarea scenica realizata de Liana Iancu evolueaza actorii: Bogdan Spiridon, Calin Stanciu Jr. si Sabina Bijan. Text fondator, „Iaacovi si Leidental” inaugureaza era personajelor „leviniene”, oameni obisnuiti confruntati cu incapacitatea de a-si urma sperantele si dorintele. Impinsi de o vointa feroce de a cuceri lumea, personajele lui Hanoch Levin se arunca in viata cu capul inainte, in speranta ca vor realiza marea promisiune pe care viitorul, cel putin asa cred ei, le-o rezerva, dar bat in retragere in momentul in care inteleg ca prezentul, cotidianul, nu vor fi niciodata la inaltimea sperantelor lor. Dezamagiti, se agata de himere, intr-o tentativa disperata de a gasi fericirea. Levin invita la recunoasterea fiecaruia dintre noi in personajele sale, sa iubim umanitatea, visul, slabiciunea si lasitatea care exista in ele, care exista in noi toti.
„Iaacovi si Leidental” un spectacol tragic si comic despre adevarurile esentiale ale vietii si despre lumea in care traim. Biletele pentru acest spectacol se pot achizitiona de la Agentia de Bilete a TNTm.

Comments

comments

About the Author