PROVOCARE: Timișoreni, haideți săalegem STEAGUL TIMIȘOAREI!

Posted on iun. 9 2015 - 8:58pm by petre

A fost promulgatălegea care prevede căunitățile administrativ-teritoriale vor putea arbora steaguri proprii!

Pentru a putea avea un steag cu adevărat reprezentativ pentru Timișoara, Ziarul Timișoara Știri lanseazătuturor timișorenilor provocarea publicăde a propune o variantăde steag al Timișoarei.

Nu este necesar săavem cunoștințe de grafică, aceastăsarcinăva fi preluatăulterior de profesioniști, trebuie doar săpropuneți culori și/sau simboluri pe care le considerați reprezentative pentru orașul nostru.

Vărugăm ca aceste propuneri săle transmiteți sub formăde comentarii pe paginile de Facebook

facebook.com/TimisoaraStiri                          sau

facebook.com/TimisoaraCapitalaCulturala

sau pe adresa de email agentiadepresa@yahoo.com

Toate propunerile dumneavoastrăvor fi transmise factorilor de decizie!

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat, marți, mai multe decrete pentru promulgarea unor legi, între aceste acte normative fiind și cel privind arborarea și folosirea de către unitățile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii.

Potrivit textului legislativ, fiecare unitate administrativ-teritorialăpoate supune aprobării Guvernului steagul propriu și unic pe baza hotărârii autorității deliberative.

Douăsau mai multe unități administrativ-teritoriale nu pot avea steaguri identice.

Legea mai prevede căsimbolurile și culoarea steagurilor nu pot aduce atingere simbolurilor naționale și nu pot conține simboluri ale altor state.

Unitățile administrativ-teritoriale arboreazăsteagurile proprii numai la sediile autorităților administrației publice locale, precum și la cele ale instituțiilor serviciilor publice de interes public, la intrarea principală, deasupra acesteia și numai împreunăcu drapelul României și drapelul Uniunii Europene.

Înunitățile administrativ-teritoriale în care cetățenii aparținând minorităților naționale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor denumirea unității teritoriale poate fi menționatăși în limba minorităților naționale și va fi scris cu același caracter de litere și de aceași mărime cu numele în sub limba românăși sub numele unității în limba romînă, se mai menționeazăîn textul legislativ.

Comments

comments

About the Author