Proteste violente în Italia

Posted on oct. 31 2020 - 12:13am by petre

Mii de oameni protestează pe străzile din Florența. Manifestanții strigă: ”Libertate! Jos dictatura! Nu suntem extremiști!”.

La un moment dat, polițiștii au încercat să disperseze mulțimea, fapt ce a tulburat spiritele.

Unul dintre protestatari a fost încătușat de carabinieri, în urma violențelor dintre forțele de ordine și câțiva cetățeni.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat duminică, 25 octombrie, înăsprirea restricţiilor impuse pentru a contracara coronavirusul, ce includ închiderea temporară, care au început de luni, 26 octombrie, a cinematografelor, teatrelor, sălilor de sport şi piscinelor, informează AFP.În acelaşi timp, barurile şi restaurantele nu vor mai avea voie să primească clienţi după ora 18.00.

Măsurile, care sunt valabile o lună, până pe 24 noiembrie, vin după publicarea de noi cifre record privind contaminările cu coronavirus şi în pofida opoziţiei guvernatorilor regionali şi a manifestaţiilor împotriva restricţiilor. Ultimul bilanţ indică circa 20.000 de cazuri noi de contaminare în 24 de ore, totalul de la începutul pandemiei ajungând la peste 500.000, cu 37.000 de decese.Pe de altă parte, şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise în Italia, 75% din cursurile din licee şi universităţi desfăşurându-se în schimb online. Totodată, populaţia este îndemnată să evite pe cât posibil transportul în comun şi deplasările în afara comunităţii.

Noile măsuri au dus la proteste de stradă în mai multe orașe din Italia, printre care Torino și Milano. Protestele s-au transformat în confruntări violente cu forțele de ordine.

Comments

comments

About the Author