Protest la Cotroceni

Posted on iul. 11 2021 - 10:22pm by petre

Zeci de persoane participă, duminică, la protestul organizat de mai multe asociaţii la Palatul Cotroceni şi îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să intevină pentru a salva Roşia Montană.

”Uniţi, salvăm Roşia Montană” scandează protestatarii. ”Roşia Montană a devenit elefantul nevăzut din încăpere”, transmit organizaţiile care au dus şi un elefant la protest.

Protestul este organizat de Comunitatea Declic, Uniţi Salvăm, Rosia Montană în UNESCO World Heritage, Funky Citizens, Mining Watch România, Prietenii Roşiei Montane, Corupţia Ucide, Greenpeace şi Evoluţie în instituţie, potrivit News.ro.

Oamenii au steaguri cu mesajul ”Roşia Montană, în UNESCO” dar şi mesaje pentru preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu. Protestatarii scandează ”Uniţi, salvăm Roşia Montană”.

”Se împlinesc aproape 20 de ani de când am participat la primul protest pentru Roşia Montană”, a declarat unul dintre protestatari.

 

Oamenii cer preşedintelui să-şi exercite rolul de mediator şi să intervină pentru salvarea Roşia Montană.

”Îi cerem preşeditelui Klaus Iohannis să scoată elefantul de aur din Guvern”, transmit organizatorii, care vor ca dosarul pentru includerea sitului Roşia Montană în patromoniul UNESCO să nu fie retras.

Dosarul trebuie discutat la finalul lunii iulie.

Comments

comments

About the Author