Programul Național de Educație pentru Fericire, la Timișoara

Posted on mart. 11 2014 - 9:52am by petre

Studiile din ultimii ani au arătat căfericirea e mai puțin abstractădecât credeam. De peste 30 de ani, fericirea a devenit un subiect de studiu în universități de renume, precum Harvard, Pennsylvania University sau Columbia University. Iar acum, aceste studii vor fi aplicate și în România.

Pentru a ajuta românii sădevinămai fericiți, Asociația Inițiativa pentru Fericire, un ONG național, desfășoarăProgramul Național de Educație pentru Fericire, primul de acest fel din țară. Prin acest program se dorește înțelegerea factorilor care declanșeazăfericirea și aplicarea lor în viața de zi cu zi.

6 luni de teorie și practicăa fericirii

Programul se adreseazăelevilor de liceu, studenților și adulților, care vor fi angrenați în activități diferite, adecvate categoriei de vârstăpe care o au. Astfel, elevii de liceu și studenții vor participa la 3 difuzări ale unor documentare și vor realiza dezbateri pe teme de fericire, cu o structurăpreluatăde la Harvard University, unde se desfășoarăcu succes de cîțiva ani.
Studenții vor putea participa la un eveniment de douăori pe lună(timp de 3 luni), în cadrul căruia vor fi difuzate documentare despre fericire, cunoaștere de sine și psihologie pozitivă.
Documentarele au licența originală, oferităde producătorii filmelor, iar aproximativ jumătate din timpul alocat evenimentului va fi destinat discuțiilor despre factorii care influențeazăfericirea, așa cum au fost prezentați în film. Înplus, vor fi desfășurate și exerciții, care  vor ajuta la punerea în practicăa informațiilor teoretice și pot crește nivelul de fericire prin repetiție.

ÎnTimișoara, evenimentele pentru studenți se vor desfășura la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA). Materialele de dezbatere sunt folosite cu succes de cîțiva ani în centre universitare importante din SUA, precum: Stanford, University of Columbia și University of Pennsylvania. Înplus, toate difuzările și dezbaterile vor fi realizate în prezența unor traineri pregătiți în domeniu.

Primul eveniment pentru studenți va avea loc pe 13 martie, iar al doilea pe 15 martie

Primul eveniment din cadrul programului va avea loc joi, 13 martie, ora 18:00-20:00, iar al doilea eveniment sâmbătă, 15 martie, ora 15:00-17:00. Ambele vor avea loc în sala P02 din cadrul  Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) și vor consta în difuzarea documentarului „I Am„,realizat de Tom Shadyac, regizorul filmelor Ace Ventura și Profesorul Traznit. Acesta a avut, în urmăcu cîțiva ani, un accident care i-a pus viața în pericol. Aflat în spital, el își evalueazăviața și își dăseama căbanii, vila din Pasadena și avionul privat nu i-au adus fericirea. Astfel, pleacăîn lume în încercarea de a găsi răspuns la 2 întrebări:
•    Ce e în neregulăcu lumea?
•    Cum ne putem schimba în mai bine?

âDifuzarea filmului va fi urmatăde o dezbatere (moderatăde către Iunia Pașca – www.iunia.ro) și de un atelier cu exerciții despre fericire. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site http://www.ipf.ro/evenimente/i-am-un-documentar-ca-un-film-timisoara-13-15-mart-2014 locurile se vor ocupa în baza rezervărilor prealabile. Toate evenimentele ulterioare din cadrul programului din Timișoara vor fi anunțate pe pagina de Facebook Inițiativa pentru Fericire și pe site-ul www.ipf.ro.

Eveniment realizat cu sprijinul partenerilor: Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA), Creative Minds si Look Inside.

Comments

comments

About the Author