Profesorii sunt convinsi ca urmeaza alte scaderi de salarii

Posted on sept. 23 2010 - 12:57pm by petre

Profesorii din Timis au renuntat la ore si s-au adunat in fata Prefecturii Timis pentru a trage un nou semnal de alarma. Oamenii s-au saturat insa si de manifestatii, asa ca din aproape 400 de profesori cati s-au anuntat pentru proteste, numai 70 si-au facut prezenta. Asta daca numaram si pensionarii care s-au solidarizat cu acestia. Pana si liderii de sindicate s-au aratat nemultumiti de numarul mic de protestatari si au ajuns sa creada ca bugetarii timisoreni s-au obisnuit cu criza.

Diminuarile salariale sunt drastice, in mediul rural ajungand si pana la 30% – 45%. Va asteapta inca o diminuare salariala, sa nu uitam si de disponibilizari, a explicat Virgil Popescu, lider de sindicat Spiru Haret.
Jos guvernul mafiot!, Jos Basescu sunt doar cateva dintre lozincile care au rasunat din doua boxe in fata Prefecturii Timis, alaturi de Imnul National al Romaniei. Oamenii s-au inarmat cu pancarte si cu steaguri si au scandat timp de aproape doua ore.
Sindicalistii de la Spiru Haret, FSLI, SIP – FEN si de la Alma Mater i-au inmanat o adresa prefectului de Timis, prin care i-au explicat care sunt nemultumirile lor.

Comments

comments

About the Author