Polițiștii timișeni efectueazăcercetări fațăde douăpersoane suspectate căar fi sustras mai multe bunuri din societăți comerciale, profitând de neatenția angajaților.
La data de 03 februarie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii Secției 4 Timișoara au fost sesizați despre faptul căîntr-un supermarket situat pe strada Gheorghe Lazăr au fost reținute trei persoane suspectate de sustragerea mai multor bunuri din interior.
Deplasându-se la fața locului, polițiștii i-au identificat pe S. Cătălin de 24 de ani, B. Cristian, de 22 de ani și Ș. Claudia, de 19 ani, toți din Timișoara.
Înurma verificărilor, polițiștii au stabilit căcei trei suspecți ar fi sustras mai multe bunuri alimentare și nealimentare, creând un prejudiciu în valoare de peste 1500 de lei.
Încauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.
Polițiștii continuăcercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a suspecților.
Încursul serii, la ora 20.00, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați despre faptul căîntr-un magazin situat pe strada Simion Bărnuțiu a fost reținutăo persoanăsuspectatăde sustragerea mai multor bunuri.
Deplasându-se la fața locului, polițiștii au identificat-o pe B. Magdalena, de 18 ani, din Oradea, județul Bihor, care ar fi sustras din interior mai multe bunuri alimentare.
Prejudiciul a fost în totalitate recuperat, bunurile fiind predate păgubitului.
Încauză, polițiștii continuăcercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activități infracționale a suspectei.
Pentru prevenirea furturilor din societăți comerciale, polițiștii recomandă:
•   Montarea de sisteme de pazăși alarmare este esențială. Înlimita posibilităților, asigurați pazăși pe timp de noapte în magazine sau apelați la serviciile firmelor de profil;
•   Instruiți-văpersonalul! Angajații trebuie săcunoascăregulile de bazăale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilențăîn relațiile cu publicul etc..
•   Aranjați vitrinele cu bunuri fărăvaloare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase.
•   Dacăvăprezentați produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie săfie fixate astfel încât sănu poatăfi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile săfie de bunăcalitate și accesul la chei săfie controlat.
•   Obiectele de mare valoare pot fi protejate și prin scoaterea acestora pe timpul nopții din vitrine și păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.
•   Casele de bani de bunăcalitate pot proteja banii lichizi și obiectele de mare valoare pe timpul nopții, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele săfie cât mai greoi.
•   Depuneți zilnic, la instituțiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbați-văpermanent traseul pe care îl parcurgeți spre bancăși ora de părăsire a magazinului.
Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea și identificarea infractorilor.