Primul tramvai turcesc a ajuns la Timișoara și a fost pus pe șine FOTO

Posted on iun. 26 2021 - 12:20pm by petre

Noul tramvai al Timișoarei a trecut de prima fază a testărilor europene și a ajuns în oraș!

Vineri, cu puțin înainte de miezul nopții, prima garnitură a lotului de tramvaie comandate de Timișoara a ajuns pe cale rutieră lângă Catedrala Mitropolitană, unde a fost pus pe șine.

Municipiul Timișoara va achiziționa 21 de tramvaie noi, în baza Contractului de furnizare nr.103/26.07.2019, semnat cu Bozankaya Otomotiv MAK. IML. ITH. VE IHR A.S. Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvaiul livrat trebuie să fie omologat/agrementat în România.

Furnizorul a parcurs primele etape necesare obținerii omologării pentru primul tramvai, de la Autoritatea Feroviară Română.

 

Astfel, AFER a avizat Specificația tehnică a noului tramvai în data de 01.03.2021 și a aprobat Programul de teste și încercări în data de 31.03.2021. Testările pentru noul tramvai al Timișoarei s-au desfășurat în mai multe țări europene.

 

Pentru omologare trebuie făcute 57 de teste și încercări, din care 23 în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care vor urma testele în Timișoara în luna, iar celelalte se vor face în fabrica din Ankara.

 

Caracteristici tramvaie: lungime: 29,95 m, lăţime: 2,40 m, număr călători: 200, autonomie tramvai: 63 km (asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai). Preţ unitar tramvai, după licitaţie: 9.736.875,00 lei, fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene.

 

Comments

comments

About the Author