Primarul Fritz îi înfierează pe protestatari! Îi acuză că terorizează întreg orașul și spune că „Nu, Timișoara nu-i a lor”

Posted on mart. 29 2021 - 5:18pm by petre

Duminică noaptea un grup de circa 200 de oameni u declanșat un protest spontan care a început în Piața Operei din Timișoara și s-a terminat în jurul orei 4:00 dimineața în fața locuinței primarului Fritz.

 

Protestul a fost fără violență și oamenii au scandat ce îi doare și anume împotriva restricțiilor, împotriva carantinei zonale instituite la Timișoara și pentru eliberarea din spitalul de psihiatrie a unuia dintre protestatari, pe nume Daniel Gașpar.

Luni, la câteva ore de la protest, primarul s-a dezlănțuit pe Facebook împotriva protestatarilor într-un mod pe care îl credeam dispărut din spațiul public românesc de câteva decenii, cu acuzații de intimidate, terorizarea populației, extremism, xenofobie și antieuropenism.

Iată ce spune primarul:

 

 

 

Am respectat și voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timișoara, orașul libertății. Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel național pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor și terorizarea unui întreg oraș în miez de noapte.

Este evident pentru toată lumea că prin acțiunea de noaptea trecută, desfășurată concomitent în mai multe orașe din țară, s-a încercat provocarea și intimidarea cetățenilor, după un an de sacrificii.

Știu că încrederea pe care am primit-o de la timișoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparența la care lucrăm în Primăria Timișoara îi sperie pe mulți. Rezultatul: aceiași oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timișoara s-au adunat noaptea trecută în fața casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida.

Aceste persoane nu își doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de niște extremiști care declară public că doresc libertate pentru toți, dar în același timp promovează un discurs violent, xenofob și antieuropean – adică profund anti-timișorean.

Nu, Timișoara nu-i a lor.

Desigur, este legitim să dezbatem meritele, avantajele sau dezavantajele noilor măsuri restrictive introduse la nivel național. Dar pandemia nu va fi învinsă nici prin scandări în miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspirației, nici prin atacuri personale. O vom învinge prin respectarea măsurilor de distanțare, prin purtarea măștii și prin vaccinarea masivă.

Rata de infectare la Timișoara a început să scadă, iar județul Timiș are acum șansa de a deveni primul din țară în care se realizează imunizarea colectivă. Este momentul să arătăm prin acțiunile noastre că Timișoara este acel oraș unde bunul simț și rațiunea și-au făcut casă, iar discursurile care învrăjbesc și divizează nu își au locul.

Comments

comments

About the Author