Primarul care le-a luat polițiștilor locali mașinile – de acum vor patrula doar pe jos VIDEO

Posted on apr. 30 2021 - 12:30am by petre

Pentru că au avut loc mai multe acte de vandalism, iar persoanele care au provocat daune nu au fost identificate, primarul Cristian Popescu Piedone a dispus ca maşinile Poliţiei Locale Sector 5 să rămână în parcarea Primăriei, iar agenţii să îşi desfăşoare activitatea la pas.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a convocat marţi conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală pentru o acţiune inedită.

Edilul a vrut să vadă cum îşi desfăşoară activitatea agenţii de la Dispecerat şi, de asemenea, cât de repede ajung echipajele aflate pe teren la sediul Primăriei Sectorului 5.

Primarul a luat această decizie pentru ca poliţiştii locali să poată vedea situaţia reală din sector şi pentru a interacţiona mai mult cu cetăţenii, arată un comunicat al instituţiei.

Echipele de intervenţie şi cei de la poliţia rutieră vor beneficia în continuare de autoturisme, pentru că aceştia trebuie să asigure rapid siguranţa şi ordinea în sector.

De asemenea, şi cei care lucrează pe tura de noapte vor circula cu maşinile Poliţiei Locale Sector 5.
„Am sesizat că poliţiştii locali aleargă după fantome. Aleargă după cei care comit acte de vandalism, dar se pare că nu îi văd, pentru că nici nu îi prind, nici nu îi sancţionează. Am văzut bănci distruse, coşuri de gunoi rupte, staţiile de autobuz şi blocuri desenate, maşini vandalizate… şi niciun vinovat. Poliţiştii locali nu au aplicat nici măcar o amendă pentru aceste acte de vandalism. Începând de astăzi, aceştia vor merge la pas prin sector, fără autoturismele Poliţiei Locale Sector 5. Doar aşa vor vedea situaţia reală din sector şi vor putea să verifice fiecare străduţă în parte. Cred că până acum mergeau cu viteză prea mare cu maşinile şi acesta este motivul pentru care nu au identificat persoanele care comit acte de vandalism. Doar echipajele de intervenţie şi cele ale poliţiei rutiere vor beneficia în continuare de maşini, pentru că ele trebuie să fie pregătite să intervină rapid în orice situaţie. Le-am cerut poliţiştilor locali ca începând de astăzi să fie mult mai vigilenţi şi să aplice sancţiuni maxime atunci când este cazul. Trebuie să aibă grijă de acest sector şi de cetăţeni, pentru asta sunt plătiţi. Trebuie să ne asigurăm că investiţiile pe care le vom face nu vor fi distruse peste noapte”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Comments

comments

About the Author