Prima zi a Campionatului European de Baschet Feminin – la Timișoara, spectacol sportiv frumos, dar organizare cu accente balcanice

Posted on Iun 11 2015 - 9:21pm by petre

Așa cum v-am informat, patru orașe din România și Ungaria găzduiesc prima fază a turneului final al Campionatului European de Baschet Feminin Eurobasket Women 2015.

Alături de Oradea, Szombothely și Sopron, Timișoara este gazda uneia dintre cele 4 grupe, mai precis Grupa A, în care se întrec pentru calificarea în faza următoare reprezentativele feminine ale Franței, Cehiei, Muntenegrului, Ucrainei și României.

Deschiderea oficială a grupei a avut loc joi, la ora 17,45, în Sala ”Constantin Jude” din Timișoara, aproape goală, partida inaugurală fiind cea dintre Muntenegru și Cehia.

După un sfert de oră echilibrat, Muntenegru s-a distanțat pe tabelă și reușit victoria cu 71-52 în fața fetelor din Cehia.

Cele mai bune jucătoare ale meciului pentru Muntenegru au fost Skerovic (numărul 5) și Robinson (numărul 15). Din formația cehă s-a evidențiat Stejskalová (numărul 5).

La ora închiderii ediției se disputa a doua partidă a zilei, între Ucraina și Franța.

România debutează vineri, împotriva Muntenegrului, de la ora 20,30.

Din fiecare grupă, primele 3 formații se califică în etapa următoare a competiției.

Din păcate, spectacolul sportiv frumos de la Timișoara a fost umbrit de câteva derapaje organizatorice, ușoare bădărănii balcanice ale unora dintre cei sosiți aici, probabil de la București, tocmai pentru a organiza o competiție europeană. Nemaivorbind de faptul că traficul de internet pe rețeaua pusă la dispoziție de organizatori este monitorizat (oare cu ce drept legal???) de un individ care dă unui șef rapoarte de genul ”uite cu ce s-au distrat aștia pe internet, atăt la sută pe You Tube, atăta pe google, atâta la iTunes, și așa mai departe…..

Caz concret, reprezentantul redacției noastre a fost văzut cu un actioncam tip GoPro în mână și abordat de un individ cu ecuson care, fără bună ziua, a aruncat un: ”băi, să nu faci poze!”

Evident că, fiind abordat cu tu și băi, răspunsul a fost cam în același, dar oricum mult mai prietenos: ”Stai liniștit, prietene, că nu fac nicio poză”.

Aici intervine o replică năucitoare a individului, ”nu sunt prietenul tău și te rog să vorbești cu dumneata! Vrei să-ți arăt că nu mai intri aici?”

Incredibil individul, te abordează cu tu si vrea să-i spui dumneata…. Unde mai pui că e și ditamai patronul competiției, de stabilește el cine are acces și cine nu.

Văzând că nu e băgat în seamă, dumnealui, individul, se duce și se plânge altui oficial, probabil mai mare în grad, deoarece acesta se dovedește mai bine crescut. ”Bună ziua (eeeeh, așa mai merge!) vreau să văd cum vă numiți, ca să știu cu cine am de-a face” și se uită pe ecuson.

”Sigur, vă rog, dar s-a întâmplat ceva?
”Da, am fost informat de la acreditări că reprezentați o instituție inexistentă”!

Năucitor, la așa ceva rămâi fără replică…. Când i s-a spus asta, în cele câteva secunde după ce am fost agresat verbal de colegul său????

I-am spus omului de la ce redacție sunt, deși scria pe ecuson și figura și în sistemul de acreditări al Federației Internaționale de Baschet.

Puțin mai târziu l-am reîntâlnit pe om în sala de conferințe de presă și l-am abordat, pe bună dreptate curios să văd ce are de spus și dacă își va cere scuze : ”Nu vă supărați, ați reușit să clarificați ce e cu redacția mea?”

Din nou un răspuns de Caragiale: ”Văd că sunteți în continuare agresiv”!

Incredibil, adică mă acuzi că sunt un impostor și când te rog să îmi spui dacă ai clarificat acuzațiile absurde, tot eu sunt agresiv!

Nu-i bai, hai România!

Comments

comments

About the Author