Prima zi a Campionatului European de Baschet Feminin – la Timișoara, spectacol sportiv frumos, dar organizare cu accente balcanice

Posted on iun. 11 2015 - 9:21pm by petre

Așa cum v-am informat, patru orașe din România și Ungaria găzduiesc prima fazăa turneului final al Campionatului European de Baschet Feminin Eurobasket Women 2015.

Alături de Oradea, Szombothely și Sopron, Timișoara este gazda uneia dintre cele 4 grupe, mai precis Grupa A, în care se întrec pentru calificarea în faza următoare reprezentativele feminine ale Franței, Cehiei, Muntenegrului, Ucrainei și României.

Deschiderea oficialăa grupei a avut loc joi, la ora 17,45, în Sala „Constantin Jude„ din Timișoara, aproape goală, partida inauguralăfiind cea dintre Muntenegru și Cehia.

Dupăun sfert de orăechilibrat, Muntenegru s-a distanțat pe tabelăși reușit victoria cu 71-52 în fața fetelor din Cehia.

Cele mai bune jucătoare ale meciului pentru Muntenegru au fost Skerovic (numărul 5) și Robinson (numărul 15). Din formația cehăs-a evidențiat Stejskalová (numărul 5).

La ora închiderii ediției se disputa a doua partidăa zilei, între Ucraina și Franța.

România debuteazăvineri, împotriva Muntenegrului, de la ora 20,30.

Din fiecare grupă, primele 3 formații se calificăîn etapa următoare a competiției.

Din păcate, spectacolul sportiv frumos de la Timișoara a fost umbrit de câteva derapaje organizatorice, ușoare bădărănii balcanice ale unora dintre cei sosiți aici, probabil de la București, tocmai pentru a organiza o competiție europeană. Nemaivorbind de faptul cătraficul de internet pe rețeaua pusăla dispoziție de organizatori este monitorizat (oare cu ce drept legal???) de un individ care dăunui șef rapoarte de genul „uite cu ce s-au distrat aștia pe internet, atăt la sutăpe You Tube, atăta pe google, atâta la iTunes, și așa mai departe…..

Caz concret, reprezentantul redacției noastre a fost văzut cu un actioncam tip GoPro în mânăși abordat de un individ cu ecuson care, fărăbunăziua, a aruncat un: „băi, sănu faci poze!„

Evident că, fiind abordat cu tu și băi, răspunsul a fost cam în același, dar oricum mult mai prietenos: „Stai liniștit, prietene, cănu fac nicio poză„.

Aici intervine o replicănăucitoare a individului, „nu sunt prietenul tău și te rog săvorbești cu dumneata! Vrei să-ți arăt cănu mai intri aici?„

Incredibil individul, te abordeazăcu tu si vrea să-i spui dumneata…. Unde mai pui căe și ditamai patronul competiției, de stabilește el cine are acces și cine nu.

Văzând cănu e băgat în seamă, dumnealui, individul, se duce și se plânge altui oficial, probabil mai mare în grad, deoarece acesta se dovedește mai bine crescut. „Bunăziua (eeeeh, așa mai merge!) vreau săvăd cum vănumiți, ca săștiu cu cine am de-a face„ și se uităpe ecuson.

„Sigur, vărog, dar s-a întâmplat ceva?
„Da, am fost informat de la acreditări căreprezentați o instituție inexistentă„!

Năucitor, la așa ceva rămâi fărăreplică…. Când i s-a spus asta, în cele câteva secunde dupăce am fost agresat verbal de colegul său????

I-am spus omului de la ce redacție sunt, deși scria pe ecuson și figura și în sistemul de acreditări al Federației Internaționale de Baschet.

Puțin mai târziu l-am reîntâlnit pe om în sala de conferințe de presăși l-am abordat, pe bunădreptate curios săvăd ce are de spus și dacăîși va cere scuze : „Nu văsupărați, ați reușit săclarificați ce e cu redacția mea?„

Din nou un răspuns de Caragiale: „Văd căsunteți în continuare agresiv„!

Incredibil, adicămăacuzi căsunt un impostor și când te rog săîmi spui dacăai clarificat acuzațiile absurde, tot eu sunt agresiv!

Nu-i bai, hai România!

Comments

comments

About the Author