Prezentul și viitorul sună bine la Băile Herculane – conferința internațională organizată de Pro Turism Herculane la Diana resort a fost un succes VIDEO

Posted on Apr 10 2017 - 6:17pm by petre

Seria de conferințe organizate de Asociația Pro Turism Herculane pentru promovarea și dezvoltarea celei mai vechi stațiuni balneare din România (și una dintre cele mai vechi din Europa) a ajuns la cea de-a VII-a ediție, desfășurată între 7 și 9 aprilie.

Primăvara aceasta, tinerele și tinerii, dar deja foarte experimentații membrii ai organizației Pro Turism Herculane au stabilit genericul ,,Întoarcerea la apă – Corp, Minte și Spirit @ Herculane,,, evenimentul fiind găzduit, în mod tradițional, de grupul hotelier Bacolux, de această dată la Diana Resort din Băile Herculane.Pro Turism Conferinta

După un drum de trei ani, timp în care la conferințele celor de la Pro Turism Herculane au fost invitați medici balneologi, profesioniști în turism, specialiști din domeniul industriei Wellness și SPA, jurnaliști din întreaga țară, anul acesta conferința s-a bucurat de interes și vizibilitate internaționale.
Oameni de turism și jurnaliști din Tunisia, Spania, Serbia, Bulgaria, Cehia și, firește, România au venit la Băile Herculane pentru a dezbate posibilitățile de dezvoltare a stațiunii.

Pe parcursul conferinței, reprezentanții Clubului Presei de Turism – FIJET România au relevat importanța Premiilor Golden Apple (Mărul de Aur), acordate, an de an, de către FIJET, unor localități, regiuni sau obiective turistice din lume. România a obținut, de-a lungul timpului, 5 premii Mărul de Aur, din care ultimele 4 au fost decernate datorită implicării Clubului Presei de Turism – FIJET România.

Deasemenea, cei de la ,,desprespa.ro,, au promovat în cadrul evenimentului programul ,,Spaventura,, oferind participanților toate elementele unui stil de viață sănătos, pentru care Herculane are atât de multe de oferit. Participanții la conferință au putut încerca ore de pilates, un meniu sănătos alcalin sau băuturi naturale proaspete, pregătite special pentru ei.

Invitații celor de la Pro Turism Herculane au avut parte de un week-end plin de surprize. Pe lângă sesiunea de discursuri, aceștia au avut posibilitatea să participe la un tur al stațiunii însoțiți de un ghid specializat, au putut opta pentru sesiuni de spa, trasee montane sau sport, adică o părticică importantă din ceea ce înseamnă experiența Băile Herculane.

,,Am încercat în această ediție să oferim oaspeților noștri, atât din țară cât și din afară, o experiență completă a ceea ce înseamnă Herculane. Pe lângă sesiunea de discursuri, ne-am dorit ca invitații noștri să vadă aceste locuri de poveste și să îi asculte istoria, de la ghizii noștri. Să viziteze centrele de tratament și centrele spa pentru a vedea că și Herculane are ce să ofere în acest segment aflat în dezvoltare și că în ciuda istoriei sale recente, progrese impresionante au fost făcute aici iar astăzi se găsesc în Herculane condiții de cazare, masă și tratament la nivel european.,,
Marinela Badea, Președinte Asociația Pro Turism Herculane

Așadar, această a șaptea ediție a conferinței a fost dedicată sănătății pe care turiștii o obțin de atâta timp la Herculane, despre noile facilități și drumul spre dezvoltare al stațiunii. Segmentul balneo se află în plină dezvoltare, atât pe plan internațional cât și intern, acest aspect precum și noile oportunități din domeniu și cursul pe care stațiunile balneo trebuie să îl urmeze fiind expuse de către reprezentantul Ministerului Turismului, prezent la conferință.

,,Participarea la această ediție a numeroși de oameni de turism nu poate decât să ne bucure că stațiunea în care ne implicăm cu toate resursele a redevenit un centru de interes în ultimii ani. Continuitatea acestui proiect este ea însăși o promisiune îndeplinită față de acest oraș. Ne bucurăm că alături de Ambasadorii Băilor Herculane am reușit să facem progrese majore în drumul nostru și apreciem implicarea lor la nivel național pentru toate proiectele ce țin de stațiune. Ca o premieră la această ediție, în urma numeroaselor solicitări, am deschis sesiunea de discursuri către publicul larg, astfel că cei interesați pot participa la întreg programul de conferință,, a declarat Laura Pătru, PR Asociația Pro Turism Herculane

Comments

comments

About the Author