Prețul carburanților va urca la 11 lei spune preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă

Posted on iun. 22 2022 - 10:08am by petre

Creșterea prețului benzinei şi motorinei este o problemă infinit mai mare pentru români, decât creșterea prețului la gaze și energie, susţine prof. Dumitru Chisăliță, preşedinte al Asociaţiei Energia Inteligentă, citata de Observator News

Acesta susține că plafonarea prețului la pompă ar face mult mai rău decât bine și că măsura ar duce la instalarea penuriei de combustibili în România, în câteva luni. În plus, oprirea livrărilor prin conducta CPC până la portul Novorossiysk – Rusia va îngreuna importurile de ţiţei. Previzunile AEI arată că în viitorul apropiat prețul benzinei și al motorinei va la crește 10 lei/l, respectiv 11 lei/l.

 

„În urmă cu 6 luni atrăgeam atenția că în anul 2022 se întrevede o tendință de creștere a prețului benzinei/motorinei, care va fi o problemă infinit mai mare pentru români decât creșterea prețului la gaze și energie, și că lipsa unor măsuri luate din timp din partea autorităților de diminuare a acestora, așa cum s-a întâmplat în cazul energiei electrice și a gazelor, va creea mari probleme. Așa cum s-a întâmplat întotdeauna, autoritățile române se miră astăzi de ceea ce era evident de acum 6 luni – a crescut prețul la pompă”, menţionează într-o analiză Dumitru Chisăliţă, preşedintele AEI.

 

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author