Președintele Iohannis anunță dispariția județelor!

Posted on Noi 7 2017 - 2:44pm by petre

Reforma administrativ-teritorială nu mai poate fi amânată deoarece este singura soluţie de reducere a decalajelor economice dintre regiuni, a declarat preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Gala Asociaţiei Municipiilor din România,.

VEZI AICI HARTA REGIUNILOR

”Acum, după zece ani de apartenenţă la Uniunea Europeană, cred că suntem cu toţii conştienţi că nu mai poate fi amânată o reformă administrativ-teritorială. Fără îndoială, aceasta este singura soluţie pentru diminuarea decalajelor de dezvoltare între regiuni şi singura prin care se poate asigura armonizarea economică şi socială între acestea”, a declarat Klaus Iohannis, citat de presă.

În plus, preşedintele a pledat pentru o descentralizare reală a competenţelor de la nivel central către autorităţile locale. ”Dintre urgenţe, descentralizarea este, după părerea mea, de departe una dintre priorităţile momentului. Acest proces, a devenit de-a lungul timpului, un subiect îndelung dezbătut şi menţionat, însă el nu a fost pus în practică din cauza, probabil, a superficialităţii cu care a fost tratat”, a spus şeful statului.

Comments

comments

About the Author