Premierul Cîțu, dat în judecată pentru că i-a comparat cu teroriștii pe românii care critică restricțiile impuse de autorități

Posted on mart. 13 2021 - 11:19pm by petre

Premierul Florin Cîțu este amenințat cu un proces, după ce i-a comparat cu teroriștii pe românii care nu respectă restricțiile impuse de autoritățiā în pandemie și propagă teorii negaționiste.

Cel care a inițiat demersul împotriva șefului guvernului este Valerian Stan, publicist, ofițer în rezervă și jurist.

În plângerea penală semnată de Valerian Stan, editorialist al site-ului activnews, acesta îi cere lui Florin Cîțu daune morale în valoare de 50.000 de lei.

În adresa către judecătorie, reclamantul a invocat prevederile Ordonanței Guvernului nr 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare.

„CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ a domnului Florin Cîțu, prim-ministrul Guvernului României, cu adresa de citare la Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr 1, Sector 1, Bucureşti, solicitând obligarea acestuia la plata de despăgubiri către subsemnatul în cuantum de 50.000 de lei.

La data de 12 martie 2021, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul Guvernului, primul ministru a afirmat că atitudinea persoanelor care “se împotrivesc acțiunilor pe care le ia Guvernul de a opri pandemia sunt similare cu acțiunile unor teroriști”. Ca Anexa 1 depun fotocopie a declarației primului ministru.

Din lectura declarației domnului Florin Cîțu rezultă că, potrivit aprecierii sale, sunt similare acțiunilor teroriste opiniile critice formulate în spațiul public la adresa a ceea ce acesta a numit “acțiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia”.

  1. Semnatarul reclamației argumentează că, în opinia sa, afirmația șefului Guvernului reprezintă atât o discriminrae, cât și o „lezare a demnității umane.”

Comments

comments

About the Author