Premierul Cîțu a ordonat STS să implementeze Certificatul Verde COVID

Posted on apr. 28 2021 - 10:05pm by petre

Premierul Florin Cîţu, ministrul Sănătății și ministrul Muncii a susţinut au susţinut briefing, la final de ședința de guvern, în care au anunţat măsurile pe care le-a decis Executivul.

 

Declaraţii Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern

Declaraţii Florin Cîţu
– Astăzi a fost adoptată OUG care va suplimenta fondurile pentru medicii de familie. Sunt cei 40 de lei pe inoculare.

– OUG privind cetăţenii români care lucrează în străinătate. Ştiţi că din românia pleacă în străintate mulţi cetăţeni români, avem acest act normativ care reglementează această situaţie.

 

– Am avut o discuţie cu miniştrii referitoare la PNRR, este momentul să accelerăm lucrurile, mai avem câteva detalii de pus la punct, sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezboltare în perioada următoare, prin care vom atrage toate sumele alocate României.

– Coaliţia funcţionează foarte bine, am auzit că la Bucureşti încă nu a fost adoptat bugetul. O să am o discuţie cu domnul Barna să chemăm pe cei de la Bucureşti să vedem cu putem să rezolvam situaţia. Este nevoie să avem un buget al Bucureştiului rapid, sunt cheltuieli şi investiţii care trebuiesc făcute.

– Detaliile pentru certificatul verde au fost trimise către STS de mai mult timp, STS.ul face implementarea şi când o să fie gata, deocamdată nu a fost aprobat la nivelul UE. Sperăm ca o astfel de măsură nu va discrimina cetăenii. În momentul în care toată Europa o să fie vaccinată şi România, s-ar putea să nu mai fie nevoie de acest certificat verde.

– Avem acest plan de a reveni la normalitate de la 1 iunie. Cred că asta doresc toţi cei din Horeca. Chiar în acest moment comitetul interministerial de întruneşte şi vor fi puse mai multe soluţii pe masa

Comments

comments

About the Author