Premierăla Teatrul Thespis din Timișoara

Posted on mart. 13 2014 - 9:45am by petre

Vineri, 14 martie, de la ora 20, are loc premiera spectacolului „7 (Prizonierul nr. 7)„ la Teatrul Studențesc Thespis, al Casei de Culturăa Studenților. Un spectacol inspirat din „Decalogul dupăHess„, text scris în urmăcu 10 ani de Alina Nelega (autoarea, printre altele, a pieselor „Amalia respirăadânc„, „Kamikaze„ etc.), text care  încearcăsăpătrundăîn mintea lui Rudolf Hess, adjunctul și umbra lui Hitler, motorul din spatele mașinăriei infernale.

Spectacolul “7 – Prizonierul nr. 7„ nu-și propune săierte greșelile trecutului, dar nici săle treacăcu vederea. Adevărul absolut nu există, dar adevărul poate avea mai multe perspective. Poți fi sau nu loial unei cauze, dar cel mai important rămâne conștientizarea și asumarea greșelii. Asta poate ne va ajuta săînvățăm și sănu mai repetăm greșelile trecutului. Proiectul teatral nu judecăși nu dăverdicte. Proiectul își propune săaducăîn scenăo poveste de viață, iar spectatorul săaibăo experiențăîn urma căreia să-și punăîntrebări.

Un spectacol despre vină. Despre greșeală. Despre trădare. Despre loialitate. Despre suferință. Despre plată. Despre asumarea greșelii. Testament lăsat generațiilor din urmăși celor ce vor veni.

“… un text care deja a făcut carieră, atât în formătipărită, cât și sub formăde spectacol radiofonic și spectacol prezentat de către Teatrul Ariel în cadrul programului Underground, a fost dus pe la festivaluri naționale și internaționale, a trecut și pe la Festivalul Național de Teatru, a fost montat și peste hotare […] un text de mare valoare, un monolog extrem de bine închegat și deosebit de ofertant pentru un actor. Autoarea orchestreazăcu finețe simțămintele captivului, alcătuind o simfonie a groazei din sentimentele contradictorii care îl macinăpe Hess, bătrânul și decrepitul, în ceasurile dinaintea sinuciderii„ – Mircea Sorin Rusu, Liternet.

Regia aparține actriței Mădălina Ghițescu, în rolul titular regăsindu-se Florin Manca, alături de Caius Mutulescu. Spectacolul este, ca de obicei, cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile. El se va relua dupăo săptămînă, în seara de vineri, 21.03.2014, ora 20.

Comments

comments

About the Author