Prefectul de Timiș îi avertizează pe timișoreni că se poate reveni oricând la scenariul roșu! Ce seeva schimba începând de duminică

Posted on apr. 24 2021 - 5:27pm by petre

Prefectul de Timiș Zoltan Nemeth îi avertizează pe timișoreni că revenirea la scenariu roșu se poate face oricând.

„În urma analizei ratei de incidență Covid 19 din municipiul Timișoara (a scăzut la 2,72/1000 de locuitori astăzi la reevaluarea de 14 zile) începând cu ziua de duminică 25.04.2021, restricțiile de weekend încetează și, totodată, se ridică și alte restricții, fiind reluate anumite activități.

Principalele modificări aduse de încadrarea municipiului Timișoara pe Anexa 4 – adică pe lista UAT-urilor unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori sunt următoarele:

1. Operatorii economici își vor putea desfășura activitatea până la orele 21.00 pe toată durata săptămânii.

2. Circulația persoanelor va fi permisă până la orele 22.00 fără restricții, pe toată durata săptămânii.

3. Este permisă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, cu obligația de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii.

4. Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici, de tipul restaurantelor și cafenelelor, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, ÎN INTERIORUL CLĂDIRILOR, fără a depăși 30% din capacitatea maximă.

5. Se reia activitatea desfășurată în spații închise a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

6. Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

7. Este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Activitățile de la punctele 4, 5, 6 și 7 sunt permise cât timp incidența rămâne mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori conform HG nr. 432/2021.

Dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori, CJSU, în termen de 48 de ore de la depășirea incidenței de 3/1000 de locuitori, trebuie, conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, să constate depășirea limitei în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel, este foarte important să nu avem o creștere a incidenței și din acest punct de vedere, deoarece suntem aproape de pragul de 3/1000 de locuitori.

‼️ Atenție – localitățile Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Remetea Mare, Șag și Sânmihaiu Român, având azi, la reevaluare, o rată de infecare crescută, au rămas pentru încă 14 zile pe Anexa 2, respectiv pe lista cu UAT unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mica sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, astfel că măsurile sus menționate nu se vor aplica și acestora, fiind în continuare, pentru încă 14 zile, restricționate activitățile sus menționate în aceste UAT-uri, din zona periurbană a municipiului Timișoara.

Le mulțumesc cetățenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă în ultima perioadă. Efortul și ajutorul fiecăruia a condus la scăderea ratei de incidență în municipiul Timișoara și în județul Timiș.

Este o dovadă în plus că, doar împreună, reușim să depășim această perioadă dificilă.

Recomand cetățenilor și operatorilor economici continuarea atitudinii responsabile pentru prevenirea răspândirii Covid 19.

În acest moment, în mai multe centre de vaccinare, sunt locuri disponibile cu termen de așteptare mic sau deloc. Avem în derulare în acest weekend și Maratonul vaccinării, unde vă puteți vaccina și fără programare. Invit, astfel, cetățenii în centrele de vaccinare pentru a fi imunizați.” a scris prefectul pe pagina personală de Facebook.

Comments

comments

About the Author