Ponta ar face referendum privind forma de guvernământ, monarhie sau republică

Posted on oct. 19 2014 - 10:25pm by petre

Premierul Victor Ponta a afirmat că, în calitate de președinte, ar organiza în mandatul său, poate chiar pânăîn 2016, un referendum privind forma de guvernământ care trebuie săexiste în România, arătând căromânii opteazăpentru republică, dar monarhia a obținut în timp o mare atractivitate.

„Cred căîn anii care urmeazăva trebui în România săexiste un moment nu doar de dezbatere publică, ci un moment de decizie – ceea ce înseamnăreferendum – legat de forma de guvernământ. Eu cred cămajoritatea românilor sunt – și azi, când vorbim – pentru forma de republică, monarhia însăa căpătat, fațăde perioada nostalgicăde la început, o mult mai mare atractivitate și cred căar trebui, undeva în decursul mandatului meu, poate chiar pânăîn 2016, săavem un asemenea referendum legat de forma de guvernământ. Eu aș face un asemenea referendum”, a spus Ponta la România TV.

El s-a referit la acest referendum ca o variantăposibilăîn care ar fi dispus sădemisioneze din postul de președinte, dacăva câștiga alegerile prezidențiale.

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author