Poliția română are de azi o aplicație prin care depistează instantaneu infractorii

Posted on mart. 31 2024 - 4:06pm by petre

Un cetățean olandez, care mai are de executat 190 de zile de arest pentru înșelăciune și pe numele căruia fusese emisă o alertă Schengen, a fost depistat de polițiștii din Galați cu ajutorul aplicației E-DAC, recent implementată în România, informează Mediafax.

Potrivit IPJ Galați, sâmbătă noaptea, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, au făcut semnal regulamentar de oprire, pentru control, șoferului unui autoturism care se deplasa pe strada Alexandru Ioan Cuza. După prezentarea documentelor, s-a stabilit că șoferul are 45 de ani și este de cetățenie olandeză.

 

„Aplicația E-DAC, recent implementată în România, reprezintă un instrument vital în lupta împotriva criminalității transfrontaliere și a infracțiunilor grave, facilitând schimbul rapid și eficient de informații între autoritățile competente din țară și din spațiul Schengen. Utilizarea acestei aplicații a demonstrat deja eficiența sa în identificarea și reținerea suspecților, contribuind la asigurarea siguranței și securității cetățenilor”, susține IPJ Galați.

 

Comments

comments

About the Author