Poliția a adus un elicopter în Timiș! Vezi de ce

Posted on aug. 22 2016 - 2:39pm by petre

Înzilele de weekend, polițiștii rutieri din Timiș au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 256 de sancțiuni contravenționale ÅŸoferilor indisciplinați, 142 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reținute 28 de permise de conducere.

Încursul zilei de sâmbătă, între orele 10.00 – 16.00, a fost folosit un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviație pentru supravegherea traficului rutier, polițiștii sancționând 12 abateri privind depășirea vehiculelor.

Înperioada 19 – 21 august a.c., polițiștii rutieri au desfăÅŸurat activități în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea combaterii conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, polițiștii au întocmit 4 dosare penale și au aplicat 256 de  sancțiuni contravenționale, dintre care 142 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de vitezăimpuse pe anumite tronsoane de drum și 24 pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reținute în vederea suspendării 28 de permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, limitelor legale de vitezăși conducerea sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Însăptămâna care tocmai a început, polițiștii vor desfăÅŸura acțiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

***

La data de 19 august a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii municipiului Lugoj au depistat un bărbat de 32 de ani care conducea un autoturism pe strada Făgetului, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Înurma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de  0,93 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

~

Înjurul orei 23.00, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat u bărbat de 63 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Timișoara, având o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

~

La data de 20 august a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au depistat un bărbat de 41 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Timișoara, având o alcoolemie de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întoate cazurile, șoferii au fost conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele lor au fost întocmite dosare penale.

Comments

comments

About the Author