Pisică cu Covid 19, tulpina britanică, depistată în Italia

Posted on mart. 19 2021 - 10:14am by petre

Istituto Zooprofilattico Sperimentale di Piemonte Liguria e Valle d’Aosta a anunţat joi că a depistat în Italia un caz de Covid-19, varianta britanică, la o pisică, transmite agenţia ANSA.

Tulpina britanică, transmisă de la om la pisică

Pisica în vârstă de opt ani a început să aibă probleme respiratorii la aproape 10 zile după ce stăpânii ei au intrat în izolare acasă, în provincia Novara, din cauză că erau infectaţi cu SARS-CoV-2.

„Acest diagnostic şi identificarea variantei britanice arată că sistemele integrate de management şi controlul pandemiei sunt eficiente şi gata să răspundă”, a spus Angelo Ferrari, director al institutului.

Virusul, transmis de la animale la oameni, crede OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) crede că noul coronavirus, SARS-CoV-2, își are originea în fermele de animale sălbatice din sudul Chinei, provincia Yunnan. Cel mai probabil de acolo au ajuns ființe infectate în piața din Wuhan, metropola devenită epicentrul pandemiei anul trecut, după care ulterior virusul s-a răspândit printre oameni.

Potrivit Live Science, animalele tranzacționate în piețele din sudul Chinei ar fi luat SARS-CoV-2 de la lilieci. Concluziile vin după ce în cursul lunii ianuarie o echipă de experți s-a deplasat în China pentru a încerca să afle de unde a pornit pandemia ce a lăsat în urmă peste 12.6 milioane de victime și care a schimbat fundamental modul clasic de interacțiune de oameni.

Comments

comments

About the Author