Petrecere în stradă în Spania! Oamenii sărbătoresc ridicarea restricțiilor de noapte

Posted on mai 9 2021 - 8:12pm by petre

Spaniolii au ieșit noaptea trecută pe stradă, au cântat și au dansat, fericiți că s-au ridicat restricțiile de circulație pe timpul nopții, scrie Reuters.

Au numărat secundele la miezul nopții, după ce 17 regiuni spaniole au scăpat de interdicția ieșirii din casă după ora 22.00.

Sărbătoarea a semănat cu o noapte de Revelion, cu sute de tineri adunați în piața Puerta del Sol în Madrid, aplaudând și țipând de bucurie când ceasul a bătut miezul nopții.

Practic, ieri a fost ultima zi în care oamenii nu aveau voie să iasă din case după ora 10 seara. Pentru sărbătoarea spontană, oamenii au uitat de regulile de distanțare, s-au pupat și îmbrățișat, au cântat și au dansat în stradă.

 

„Acum e timpul să ni se acorde puțină libertatea să ne bucurăm puțin de vară”, a spus una dintre tinerele de pe plaja din Barcelona, citate de Reuters. Spania a fost una dintre cele mai lovite țări europene de pandemie, cu aproape 79.000 de morți și 3,6 milioane de cazuri. Incidența cazurilor a scăzut, iar 17 regiuni au ieșit de sub restricțiile de noapte.

Singurele regiuni care au în continuare interdicția sunt Insulele Balere și Canare, Navarra și Valencia.
Citeşte întreaga ştire: Sărbătoare ca de Revelion în Spania, după ridicarea restricțiilor de noapte

Comments

comments

About the Author