Peste 35.000 de credincioși, în pelerinaj la Sfântul Ardealului

Posted on mart. 22 2015 - 9:31pm by petre

Peste 35.000 de credincioși au venit în pelerinaj, sâmbătăși duminică, la Mănăstirea Prislop, pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca, cel pe care românii l-au numit „Sfântul Ardealului”, chiar dacănu a fost canonizat, informeazăagenția Agerpres.Manastirea Prislop

Pentru evitarea oricăror incidente, Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a deplasat la fața locului un dispozitiv format din subofițeri care au asigurat măsurile de ordine necesare pe timpul slujbei religioase și dupăaceea, astfel cănu au fost consemnate probleme deosebite.

„Măsurile adoptate de jandarmi, împreunăcu echipajele de poliție rutierăși SMURD, au asigurat desfășurarea manifestărilor religioase într-un climat de ordine și siguranțăpentru credincioșii care au venit în număr mare la mănăstire. Credincioșii au înțeles mesajul forțelor de ordine și al personalului clerical, astfel cănu s-au produs incidente. Peste 35.000 de credincioși au venit în pelerinaj la Mănăstirea Prislop”, a declarat duminicăpurtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, căpitan Nicolae Răducu.

Numărul din ce în ce mai mare de credincioși care vin săse roage la mormântul părintelui Arsenie Boca a determinat autoritățile județene din Hunedoara sădeclare ca prioritarămodernizarea drumului județean care duce spre Mănăstirea Prislop. Lucrările se vor desfășura în acest an și prevăd lărgirea părții carosabile pe un distanțăde șapte kilometri, de la DN 66, în zona Bretea Strei, și în continuare prin SĂƒlașu de Jos, SĂƒlașu de Sus, pânăla Mănăstirea Prislop. De asemenea, pe drum vor fi construite benzi suplimentare de parcare.

Supranumit „Sfântul Ardealului”, părintele Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. Părintele a trecut la cele veșnice pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia, județul Prahova, și a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop.

sursa: Agerpres

Comments

comments

About the Author