Peste 2000 de morți și 2000 de răniți – bilanț înfiorător al cutremurului din Maroc

Posted on sept. 10 2023 - 12:06pm by petre

Peste 2.000 de morţi şi 2.000 de răniţi. Acesta este bilanţul înfiorător al cutremurului devastator din Maroc petrecut vineri noaptea. Seismul, de 6,8 grade pe Richter s-a produs la 71 km sud-vest de Marrakech, în Munţii Atlas. Deşi este o destinaţie populară şi pentru turiştii români, deocamdată nu există informaţii că ar exista victime în rândul cetăţenilor noştri.

Cutremur de 6,8 pe Richter în Maroc. Vineri seară, la ora locală 23:11, Marocul a fost zguduit de cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în regat. Epicentrul seismului a fost la sud-vest de oraşul Marrakech, o destinaţie populară printre turiştii străini, inclusiv români.

Niciun român nu ar fi fost rănit în seism
Sute de români se află în acest moment în Maroc, fie că trăiesc acolo sau sunt doar în vacanţă. Ministerul Afacerilor Externe spune că nu au avut de suferit în urma seismului: „Până în acest moment, Ambasada României la Rabat nu a primit cereri de asistență consulară, având doar o solicitare de informații cu privire la situația unui grup de cetățeni români. Că urmare a acestei solicitări, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri pentru verificarea situației și au comunicat familiei că persoanele în cauză sunt în siguranță.”

 

 

Comments

comments

About the Author