Percheziții DNA la ADR Vest Timișoara, la Ministerul Fondurilor Europene și la alte instituții

Posted on feb. 9 2015 - 12:30pm by petre

Procurorii DNA fac percheziții, luni dimineață, în Capitalăși în mai multe județe, printre instituțiile vizate fiind Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU, AM-POSCCE și Agenția pentru Dezvoltare RegionalăVest (ADR Vest), fiind vizate posibile fraude cu fonduri UE și fals, fapte care ar fi fost comise în perioada 2007-2013.

Direcția NaționalăAnticorupție (DNA) arată, într-un comunicat de presă, căse fac cercetări într-o cauzăpenalăce vizeazăsuspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013.

Înacest dosar, procurorii fac 23 de percheziții în municipiul București și în județele Ilfov, Timiș, Caraș-Severin și Teleorman, din care patru la sediile unor instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, căcele patru instituții unde au loc percheziți sunt Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU), Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (AM-POSCCE) și Agenția pentru Dezvoltare Regională(ADR) Vest din Timișoara.[EPSB]

Urmareste-ne pe Facebook

[/EPSB]

Teodorovici: Echipe DNA sunt la Ministerul Fondurilor Europene, aștept săaflu despre ce e vorba

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a confirmat căechipe ale DNA sunt la sediul instituției, spunând căașteaptăsăafle ce proiecte sunt vizate și căla ultima verificare a procurorilor a fost vorba despre documente false depuse la dosar de cei care au solicitat finanțare europeană.

Teodorovici a spus căechipe de anchetatori se aflăla sediul Ministerului Fondurilor Europene, iar deocamdatănu se știe ce proiecte sunt vizate de anchetatori și așteaptăsăi se comunice care sunt acestea.

„La ultima verificare a DNA pe astfel de proiecte a fost vorba de documente aduse în fals de către cei care încercau săprimeascăfonduri europene, în special legate de partea de calitate, documente false cu care ei se prezentau la structurile care gestionau fondurile europene pentru a obține proiecte cu fianțare europeană. ÃŽntr-un final s-a dovedit căei nu puteau săobțină, s-au respins acele solicitări, dar au folosit documentele false atunci când au dorit săobținăfonduri europene. Atunci a fost acea speță. Înlegăturăcu ce se întâmplăastăzi nu pot săvăspun pentru căîncănu știu exact proiectele verificate și spețele respective. Vin cu documente false, știind cănu poți săai datorii la stat atunci când aplici pentru fonduri europene și probabil căasta este o încercare de a înșela structurile europene și a obține fonduri europene„, a afirmat Eugen Teodorovici.

Ministrul a precizat cădeocamdatănu are informații căar fi vizați angajați din minister, dar în cazul în care va exista aceastăsituație, de a fi puși sub acuzare angajați, aceștia vor fi suspendați din funcții, conform procedurilor.

„Nimeni nu este mai presus de lege, cine greșește trebuie săplătească. Este o chestiune clarăprivind fondurile europene„, a adăugat Teodorovici.

Procurorii sunt spijiniți în aceastăcauzăde Serviciul Român de Informații și Brigada Specialăde Intervenție a Jandarmeriei.

Anterior, agenția MEDIAFAX a relatat căprocurorii DNA fac percheziții, luni dimineață, în Capitalăși în mai multe județe, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, printre instituțiile vizate fiind și Agenția pentru Dezvoltare RegionalăVest (ADR Vest), cu sediul în Timișoara.

Sursele citate precizau căeste vorba despre un dosar amplu al DNA central, care vizeazăfraude cu fonduri europene.

La Timișoara, în acest dosar au avut loc percheziții și la una dintre cele mai importante case de schimb valutar, din centrul orașului, precum și la un hotel, ambele unități fiind deținute de același om de afaceri.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author