Parlamentul European are un nou președinte

Posted on ian. 18 2017 - 12:50pm by petre

Italianul Antonio Tajani, candidatul Partidului Popular European (PPE), a câștigat alegerile pentru președinția Parlamentului European, obținând 351 de voturi în ultimul tur de scrutin, potrivit Mediafax.

Contracandidatul său, socialistul Gianni Pittella a obținut 282 de voturi în ultimul de scrutin.UK-ETOA-TAJANI

„Nu avem nevoie de un președinte puternic al Parlamentului European. Avem nevoie de un Parlament European puternic”, a declarat Tajani
Noul președinte al Parlamentului European a fost ales marți în urma a patru tururi de scrutin, dupăce actualul președinte, socialistul Martin Schulz, a anunțat căse va retrage pentru a putea reveni în politica germană.

Învârstăde 63 de ani, Tajani este membru fondator al partidului Forza Italia și este discipolul fostului premier italian Silvio Berlusconi.

Acesta a fost prima oarăales ca membru al Parlamentului European în anul 1994, iar între 2008-2010 a fost Comisarul UE pentru Transport, ulterior a fost Comisarul UE pentru Industrie în perioada 2010-2014.

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega a candidat și el la președinția Parlamentului European, din partea grupului Europa Națiunilor și Libertății, și a a obținut 44 de voturi în cel de-al treilea tur de scrutin și astfel nu s-a calificat în ultima rundă.

Comments

comments

About the Author