Operațiunea CENTURA!

Posted on nov. 15 2013 - 12:32pm by petre

Centura de SigurantaTimp de douăsăptămâni, la nivel național, s-a derulat acțiunea „SEATBELT OPERATION„, pentru creșterea gradului de siguranțăa traficului rutier, prin reducerea numărului accidentelor de circulație și a consecințelor acestora ca urmare a nefolosirii centurii de siguranțăcoroboratăcu alte cauze generatoare de accidente de circulație.

Polițiștii au aplicat peste 1900 de sancțiuni contravenționale pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Nefolosirea centurii de siguranțăși celelalte abateri care pun în pericol siguranța traficului rutier(excesul de viteză, efectuarea unor manevre riscante de depășire, neacordarea priorității celor în drept etc.) conduc la rănirea gravăa persoanelor implicate în astfel de evenimente rutiere.

Înperioada 01-14 noiembrie a.c., polițiștii timișeni, sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., au desfășurat acțiuni punctuale pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind folosirea  centurii de siguranță, pe toate drumurile naționale, județene și comunale.

Aceste acțiuni au avut ca scop impunerea unui climat de disciplinăîn domeniul circulației rutiere în ceea ce privește respectarea regulilor de circulație și a normelor legale care reglementeazăcirculația pe drumurile publice, precum și asigurarea unui climat de siguranțăsporit pentru toți participanții la traficul rutier.

48 de polițiști au acționat, în medie, zilnic.

Cu aceastăocazie, polițiștii timișeni au aplicat 1915 sancțiuni contravenționale pentru neutilizarea centurii de siguranțăși 207  pentru folosirea telefonului mobil pe timpul deplasării fărăa avea activat dispozitivul „hands free„.

Înacest week-end polițiștii rutieri continuăacțiunile

Comments

comments

About the Author