Oferte speciale pentru români la Zlatibor, perla stațiunilor montane din Balcani

Posted on Aug 24 2017 - 9:00pm by petre

Cea mai importantă zonă turistică montană din Serbia se află în plin proces de rebranding și îi așteaptă pe români cu oferte speciale și extrem de variate.

În ultimii ani, Zlatibor îşi completează oferta sa turistică cu multe şi diverse atracții noi, oferind oaspeţilor o mulţime de posibilităţi pentru satisfacerea necesităţilor lor diverse.

S-au construit terenuri sportive, de fotbal, tenis, săli de evenimente sportive, piscine deschise şi închise, centre spa, lifturi şi pârtii de ski pe Tornik şi Obudojevica, precum şi un sistem de zăpadă artificială şi un telescaun modern cu şase scaune pe Tornik.
Zlatibor
Este amenajat lacul din centrul Zlatiborului precum şi mai multe staţiuni balneare din împrejurime, în centru s-a construit un nou centru de cumpărături, piaţa, staţia de autobus şi altele.

Zlatibor dispune de mai mult de zece hoteluri, treizeci de unităţi de cazare de tip cabană, un bloc de apartamente exclusive, un mare număr de vile pentru închiriere,  un camping, un mare număr de restaurante, cafenele şi baruri, diverse magazine şi multe alte elemente de atracție.
Zlatibor Hotel Iris

Zlatibor este un munte întins cu povârnişuri uşoare, de o frumuseţe excepţională, cu o climă blândă şi plăcută, păşuni abundente traversate de pârâuri şi râuleţe de munte şi păduri de pin după care acest munte a şi
primit numele.

Zlatibor se află în Serbia de Sud-Vest, pe direcţia magistrală Belgrad – Marea Adriatică. La o distanță de 365 de km de Timișoara, 230 km de Belgrad, şi la 25 km de Užice. Altitudinea medie a muntelui Zlatibor este de 1000 m, şi
este înconjurat de vârfurile Tornik (1496m), Murtenica-Brijač (1480m), Čigota (1422m), Viogor (1281m) şi o mulţime de alte piscuri mai mici. Podişul Zlatibor se mărgineşte cu râurile: Uvac, Kamiša şi Sušica. Mijlocul Zlatiborului este străbatut de râul Crni Rzav, iar în partea de est, râul Prištavica şi Katušnica.Zlatibor Hotel Idila

Este consemnat faptul că Zlatibor a primit primii turişti încă în anul 1750, iar până la sfârşitul secolului XIX sejurul pe muntele Zlatibor era ceva la modă şi de lux. În luna august a anului 1893 regele Serbiei Aleksandar Obrenovic a petrecut un oarecare timp pe acest munte şi de la această dată pe Zlatibor începe dezvoltarea turismului organizat.

În urma acestui sejur al regelui, interesul pentru Zlatibor creşte tot mai mult şi ca urmare pe acest munte încep să apară case de vilegiatură din lemn, vile, hoteluri, sanatorii şi alte obiective.

Descoperirea faptului că Zlatiborul este benefic pentru vindecarea multor boli, mai ales a bolilor care concomitent atacă şi sufletul şi corpul – boli psihosomatice, datează de mai mult de o sută ani. De tot atâta timp durează şi căutarea motivelor puterii de vindecare a acestui munte, aceasta reflectându-se în clima blândă de pe podişul de o altitudine de o mie metri. Deasupra acestui podiş se încrucişează curenţii montani şi maritimi având un efect deosebit de benefic prin accelerarea vindecării multor boli pulmonare şi cardiace dar mai ales a afecţiunilor glandei tiroide şi anemiei.Zlatibor camping

Pe teritoriul comunei Čajetina se află mai multe monumente de mare însemnătate pentru cultura Republicii Serbia şi sunt puse sub protecţia statului, şi anume: Muzeul „Staro Selo” (Satul Vechi) din Sirogojno, Mănăstirea Uvac din satul Stublo, biserica de lemn din Dobroselica şi Jablanica, casa unde s-a născut Dimitrije Tucović din Gostilje, biserica Sfântului Petru şi Pavel din Sirogojno, şi monumentul naturii Peştera Stopića din Rožanstvo.

În ultimii ani Zlatibor îşi completează oferta sa turistică cu multe şi diverse atracții noi, oferind oaspeţilor o mulţime de posibilităţi pentru satisfacerea necesităţilor lor diverse.

S-au construit terenuri sportive, de fotbal, tenis, săli de evenimente sportive, piscine deschise şi închise, centre spa, lifturi şi pârtii de ski pe Tornik şi Obudojevica, precum şi sistem de zăpadă artificială şi un telescaun modern cu şase scaune pe Tornik.

Este amenajat lacul din centrul Zlatiborului precum şi mai multe staţiuni balneare din împrejurime, în centru s-a construit un nou centru de cumpărături, piaţa, staţia de autobus şi altele.

Zlatibor dispune de mai mult de 10 hoteluri, treizeci de unităţi de cazare, un bloc de apartamente exclusive, un mare număr de vile pentru închiriere, un mare număr de restaurante, cafenele şi baruri, diverse magazine şi
alte conţinuturi similare.

Numărul de locuri de cazare în hoteluri şi case de odihnă este de peste 4.500, iar în unităţile de cazare privată peste 15.000, ceea ce prezintă o capacitate totală de cca 20.000 de locuri de cazare.

În cursul anului se organizează şi un program cultural bogat, cele mai importante manifestaţii fiind: Târgul de mezeluri uscate din Mačkata “Pršutijada”, Târgul de ţuică de casă în Šljivovica “Rakijada”, Adunarea Vânătorilor din Serbia, Adunarea trompetiştilor şi revista creaţiei populare, colonia de artă plastică, seara de Revelion în Piaţa Regală …

Pentru oaspeţi se organizează şi multe excursii în alte destinaţii turistice cum sunt Sirogojno, Peştera Stopića, Mokra Gora, Bajina Bašta, Rezervatul Special Uvac, Mileševo şi altele similare.

Comments

comments

About the Author