Ofertă irezistibilă pentru români în cea mai vizitată stațiune montană din Balcani – turism și sănătate la nivel European

Posted on Dec 6 2017 - 9:52pm by petre

Miercuri, selectul restaurat Lloyd din centrul Timișoarei a găzduit un eveniment de prezentare a ofertei turistice a regiunii Zlatibor din Serbia și a celebrei clinici medicale Cigota din Zlatibor.

La întâlnirea organizată la Timișoara au luat parte reprezentați ai Clincii Cigota, specialiști din cadrul Organizației Turistice Zlatibor, consulul Republicii Serbia la Timișoara, excelența sa Vladan Tadic, președintele Uniunii Sârbilor din România, Ognean Crstic, operatori din turism de la Timișoara și Serbia, jurnaliști, conferința fiind moderată de Iavor Radovancovici, gazda evenimentului.Zlatibor Lloyd 0 Zlatibor Lloyd 4 Zlatibor Lloyd Vladan Zlatibor Lloyd

Amplasat în centrul orașului Zlatibor, în cea mai vizitată zonă turistică montană a Serbiei, înconjurat de păduri de pini, la o înălțime de peste 1000 de metri, Centrul medical „Cigota” este un centru unic în Balcani, specializat pe tratarea tulburărilor glandei tiroide și nu numai.

Activitatea de baza a complexului este furnizarea de servicii medicale de endocrinologie, medicină nucleară si fizica, renumele Centrului medical „Cigota” trecând granițele Europei de est și datorită unui program special de reglementare a greutatii corporale, cunoscut pe plan european sub numele de PROGRAMUL CIGOTA.

Ideea construirii unui institutul medical în zona muntoasă a centrului Serbiei a apărut a sfârșitul secolului al XIX-lea, dar punerea în practică s-a realizat în a doua jumătate a secolului al XX-lea, localitatea Zlatibor fiind aleasă pe pe baza analizelor elaborate de o echipă de experți formată din medici, climatologi și arhitecți.

De la înființarea sa a existat o tendință spre cercetarea științifică, prin colaborarea strânsă dintre specialiștii de aici și cei de la Institutul de endocrinologie, diabet și tulburări metabolice al Centrului Clinic din Belgrad, permițând astfel Centrului medical „Cigota” să devină o secție a Facultatății de Medicină în cadrul căreia se desfășoară activități științifice, educaționale și de specialitate.1 3 5 6 Zlatibor Cigota

Centrul medical „Cigota” este angajat în diagnosticarea completă și terapia tulburărilor glandei tiroide, diagnosticarea și terapia bolilor cardiovasculare, diagnosticarea osteoporozei, terapia obezității adolescenților și copiilor, diagnosticarea și terapia sistemului articular scheletal.

Tratamentul combinat cu turismul de wellness și relaxare într-un complex modern

În oferta Centrului medical „Cigota” există și alte programe, de relaxare, wellness, program anticelulitic și multe altele.
Complexul „Cigota” dispune 360 de locuri de cazare în 30 de apartamente, 67 de camere cu un pat, 79 de camere duble, 9 camere cu trei paturi, 2 camere cu patru paturi, o zonă de alimentație publică modernă formată dintr-un restaurant principal cu 370 de locuri, un restaurant exclusivist denumit SKY OF ZLATIBOR care dispune de 50 de locuri și un bar cu 90 de locuri.

Astfel, în cadrul Complexului „Cigota” există condiții ideale pentru o vacanță de recreere, hotelul având anexate o piscină interioară de 25m x 12,5m, o sală de fitness echipată modern, săli de luptă și terenuri sportive în aer liber pentru diferite sporturi.
În plus, oaspeții complexului, fie ei pacienți sau simpli turiști dornici de recreere, au la dispoziție o bibliotecă, galerii de artă, saloane de cosmetică și coafură, un centru de relaxare cu două saune finlandeze, baie de aburi, sală de aromoterapie, căzi de hidroromasaj și un solar.

În timpul sezonului turistic principal se acordă o atenție deosebită organizării de evenimente culturale: seri literare, spectacole teatrale, concerte, expoziții de artă și multe altele

Tratament pe baze moderne

În zona clinică se realizează reabilitarea pacienților cu afecțiuni ale glandei tiroide și alte afecțiuni endocrinologice. Clinica funcționează timp de 24 de ore pe zi, în trei schimburi. Pacienții sunt sub control permanent al medicilor specialiști și al asistentelor medicale.

Despre Zlatibor

Cea mai importantă zonă turistică montană din Serbia se află în plin proces de rebranding și îi așteaptă pe români cu oferte speciale și extrem de variate.

Zlatibor este un munte întins cu povârnişuri uşoare, de o frumuseţe excepţională, cu o climă blândă şi plăcută, păşuni abundente traversate de pârâuri şi râuleţe de munte şi păduri de pin.

Zlatibor se află în Serbia de Sud-Vest, pe direcţia Belgrad – Marea Adriatică, la o distanță de 365 de km de Timișoara, 230 km de Belgrad, şi la 25 km de Užice. Altitudinea medie a muntelui Zlatibor este de 1000 m, şi este înconjurat de vârfurile Tornik (1496m), Murtenica-Brijač (1480m), Čigota (1422m), Viogor (1281m) şi o mulţime de alte piscuri mai mici. Podişul Zlatibor se mărgineşte cu râurile: Uvac, Kamiša şi Sušica.

În ultimii ani, Zlatibor și-a diversificat oferta turistică cu atracții noi, oferind oaspeţilor o mulţime de posibilităţi pentru satisfacerea necesităţilor de relaxare și distracție.

S-au construit terenuri sportive, de fotbal, de tenis, săli de evenimente sportive, piscine deschise şi închise, centre spa, lifturi şi pârtii de ski pe Tornik şi Obudojevica, precum şi un sistem de zăpadă artificială şi un telescaun modern cu şase scaune pe Tornik.
Numărul de locuri de cazare în hoteluri şi case de odihnă este de peste 4.500 iar în unităţile de cazare private de peste 15.000, ceea ce însumează o capacitate totală de aproape 20.000 de locuri de cazare.
În cursul anului se derulează şi un program cultural bogat, cu evenimente precum Târgul de mezeluri din Mačkata “Pršutijada”, Târgul de ţuică de casă “Rakijada”, Adunarea Vânătorilor din Serbia, Adunarea trompetiştilor şi Festivalul creției populare, Colonia de artă plastică, Revelionul în Piaţa Regală.

Turiștii pot opta pentru excursii spre alte destinaţii interesante ca Sirogojno, Peştera Stopića, Mokra Gora, Bajina Bašta, Rezervația Uvac, Mileševo şi altele.

Comments

comments

About the Author