O saptamana pentru prevenirea criminalitatii

Posted on sept. 28 2010 - 11:24am by petre

In perioada 27 septembrie 1 octombrie, la nivel national este organizata SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII. Astfel, in toate judetele tarii se vor desfasura activitati structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi avand o alta tema.

Marti, politistii au ca tema prevenirea furturilor din locuinte si din societatile comerciale; miercuri prevenirea furturilor din autoturisme; joi prevenirea talhariilor; iar vineri activitatea oamenilor legii va cuprinde siguranta rutiera.
Campania are ca obiective promovarea activitatilor cu caracter preventiv si sensibilizarea cetatenilor cu privire la necesitatea implicarii alaturi de politie la actiunile de prevenire a criminalitatii.
Prioritatile nationale si locale ale politiei sunt prevenirea infractiunilor contra patrimoniului, prevenirea infractiunilor cu violenta, a delicventei juvenile si a victimizarii minorilor, precum si prevenirea infractiunilor cu violenta in mediul familial si siguranta rutiera.
Pe durata campaniei politistii vor oferii informatii si sfaturi utile cetatenilor pentru a nu deveni victime ale infractionalitatii.

Comments

comments

About the Author