O româncăa dat lovitura la loteria din Spania

Posted on dec. 24 2015 - 12:45am by petre

Marți a fost extras premiul cel mare, în valoare de patru milioane de euro, al Loteriei de Crăciun din Spania. Conform organizatorilor, seria biletelor câștigătoare s-a vândut în localitatea Roquetas de Mar, din provincia Almeria, localitate în care trăiesc peste 11.000 de români.

Marele premiu de patru milioane de euro de la loteria de Crăciun din Spania, intitulatăEl Gordo, a fost câștigat de cumpărătorii biletelor cu seria 79140, iar acesta va fi împărțit de 160 de persoane. Tichetele câștigătoare  au fost vândute doar în localitatea Roquetas de Mar, ce numărăun pic peste 80.000 de locuitori, iar 11.000 dintre ei sunt români. Așa se face căprintre câștigători s-au aflat mai mulți conaționali de ai noștri. Întimp ce unii dintre ei s-au lăudat căau luat sume mici de 100 de euro sau 1.200 de euro, o femeie de 33 de ani din Satu Mare, Irina Dobraș, stabilităde ani buni în Spania, a dat lovitura și a câștigat suma de 400.000 de euro, din care va plăti 20% impozit.Romanca Spania

Aceasta e căsătorităcu un spaniol și spune căpremiul îl va împărți cu rudele, întrucât și-au cumpărat împreunăbilet. Mai mult, cum nimic nu e întâmplător, pânăși seria biletelor câștigătoare a fost extrasăde o româncă, o fetițăde 12 ani, pe nume Lorena Ștefan, care a participat la extragere și anul trecut.

„Am emoții foarte mari. Când am auzit eram la muncă. Nu am crezut prima dată. Cu banii vreau săîmi cumpăr un solar, pentru căaici afacerea cu sere merge foarte bine”, ne-a declarat norocoasa româncă, stabilităde 15 ani în Spania. Bucuria este cu atât mai mare pentru Irina DobraÅŸ cu cât, în urmăcu douăzile, au ajuns în Spania tatăl și fratele ei, veniți săsărbătoreascăîmpreunăCăciunul.

Vestea căLoteria de Crăciun din Spania are cei mai mulți câștigători în Roquetas de Mar nu i-a lăsat indiferenți pe românii care trăiesc acolo. Pe grupul de pe Facebook Romani in Spania (Rumanos en España) conaționalii noștri s-au întrebat dacănu cumva se aflăprintre ei norocoși. „Mai mult ca sigur a cazut la vreo cativa norocul„, a scris o româncă, conform voceatransilvaniei.ro. “Nu am avut acest noroc, dar au fost mulți emigranți, mulți necăjiți printre ei. Jumatate din bilete au fost vândute în școli. Deci pentru un orășel cu 30% de șomaj…a venit super bine„, a comentat și Dragoș Arman.

El Gordo, sau Grăsunul, este o extragere loto special a Loteriei din Spania. Bilele extrase sunt preluate de copii, care anunțăcântând numerele câștigătoare și premiile oferite. Este cea mai mare extragere loto spaniolă, iar potul de patru milioane de euro se împarte între cei care au bilete cu numărul câștigător.

sursa: Mediafax, foto: Facebo pagina norocoasei

Comments

comments

About the Author