O nouă destinație de vacanță pentru români la Marea Adriatică – un peisaj de vis, condiții speciale la prețuri balcanice

Posted on Mai 15 2017 - 6:03pm by petre

Una dintre cele mai frumoase zone turistice de pe coasta Mării Adriatice, orașul turistic Ulcinj, și-a prezentat azi oferta la Timișoara.

Organizația Turistică a orasului ULCINJ reprezentată de Fuad Hadzibeti, director, Djordgje Mihajlovic președintele Filialei din Serbia a Federației Internaționale a Jurnaliștilor de Turism și Novak Boianic directorul Hotelului Mediterana din Ulcinj, împreuna cu gazda evenimentului – Restaurantul Lloyd din Timișoara au făcut o interesantă expunere despre oferta turistică a perlei litoralului din Republica Muntenegru, traducerea fiind realizată de Javor Radovancovici, patronul restaurantului și un cunoscut promotor al relațiilor de prietenie și colaborare dintre România și spațiul ex-iugoslav.Lloyd 02 mic Lloyd 05 mic Lloyd 06 mic Lloyd 08 mic Lloyd 11 mic

La doar 700 de kilometri de Timișoara, mai aproape decât Marea Neagră, în sudul republicii Muntenegru, se află Ulciniul, cel mai romantic oraș și una dintre cele mai atractive stațiuni turistice de pe coasta Mării Adriatice.

Cu o istorie de peste 2000 de ani, Ulcini (Ulcinj) a fost pe rând sub stăpânire iliră, romană, bizantină, slavă, venețiană, otomană, muntenegreană, un adevărat melanj de culturi care alcătuiesc patrimoniul unic al orașului turistic de azi, fromat la confluența Orientului și Occidentului, Mediteranei și Europei.

Și natura a fost darnică cu acest oraș. Râul Bojana cu apele sale străvezii în nuanțe de verde-albăstrui se varsă în marea de un albastru închis aproape ireal, formând insula Ada Bojana.

Lacul Șas bogat în pește, livada centenară de măslini cu peste 80.000 de tulpini, minunatul golf Valdanos, izvoarele termale și încântătoarea pădure de stejari, splendidele plaje lungi și nisipoase, sunt doar câteva dintre frumusețile naturale ale locului care merită și trebuie văzute. 

Cei care și-au petrecut concediul sau vacanța de vară la Ulcini, pot să mărturisească că pe tot Litoralul Adriatic nu există o plajă mai frumoasă. Apa este limpede și cristalină, nepoluată, cu valuri mici, iar fundul mării este precum catifeaua: mătăsos și curat. 

Ulciniul, orașul cu cele mai multe ore însorite în Mediterana, este o stațiune balneară naturală, (în special pentru tratamentul sterilității, afecțiunilor de astmă și reumatismale). Este o zonă optimă pentru sportivii care se antrenează aici chiar și în timpul iernii, dar și o atracție pentru ornitologi, pentru că aici viețuiesc mai mult de 240 de specii de păsări. Pentru mulți vânători, ornitologi, pescari și sportivi din Muntenegru și străinătate, acest oraș reprezintă destinația de vis.

Marțea și vinerea, bazarurile din acest oraș maritim sunt un punct de atracție, grație obiectelor de artizanat și minunatelor costume naționale ale popoarelor, grupurilor etnice și comunităților confesionale care   trăiesc în zonă.

Ofertele de cazare sunt variate, de la hoteluri de lux la vile și apartamente particulare.

Desigur, oferta culinară este deosebit de bogată în specialități, mai cu seamă în cele de pește și fructe de mare din abundența Adriaticii. 

Toate acestea fac ca Ulciniul să fie o destinație specială pentru turiști din întreaga Europa și nu numai.

Comments

comments

About the Author