O nouă demisie din USR Timiș – un membru marcant acuză lipsa de eficiență a administrației din Timișoara, dubla măsură și lipsa crasă de viziune politică

Posted on mai 29 2023 - 12:03pm by petre

Un membru important al USR Timiș și-a anunțat demisia și a făcut publice motivele care l-au determinat să facă acest pas.

Publicăm mai jos mesajul trimis de Cristian Răducă:

Bună ziua,

Începând de azi, mi-am depus demisia din filiala USR Timiș. Mai multe detalii găsiți în textul atașat, sau direct pe profilul de Facebook:

Astăzi am pus punct unui capitol din viața mea politică: nu mai sunt nici membru al USR, nici președintele filialei Șag.

Am fost, pe rând, membru PLUS Șag, președinte al PLUS Șag, coordonator al departamentului de comunicare și membru al Biroului Județean al PLUS Timiș, membru al Biroului Județean reunit al Alianței USR-PLUS Timiș și președinte al filialei Șag a USR.
Am coordonat departamentul de comunicare pe parcursul a trei seturi de alegeri în cadrul alianței județene – locale, parlamentare și prezidențiale – și m-am implicat total în activitatea mea locală, ca și consilier.

În tot acest timp mi-am asumat propuneri de proiecte, unele dintre ele cu aplicabilitate la nivel de municipiu sau județ. Cu toate acestea, în momentele în care am combătut anumite idei sau direcții pe care USR Timiș și le-a asumat, am fost ironizat, marginalizat și, ulterior, exclus.

Refuz să mai fiu asociat cu lipsa de eficiență a administrației locale din municipiu, cu dubla măsură în ceea ce privește politica (vezi cazul senatorului fără diplomă al USR Timiș, în contra-partidă cu declarațiile naționale cu privire la plagiat și educație!) și cu lipsa crasă de viziune politică a actualei conduceri a USR, atât la nivel național, cât și local! Pentru partidul pe care l-am reprezentat a devenit mai important să arate cu degetul inamicii mai mult sau mai puțin reali, în timp ce refuză să creeze punți de comunicare cu partenerii locali. Iar toate acestea generează o continuă stare de agresivitate la nivelul membrilor și împiedică implementarea unor proiecte esențiale pentru Timiș sau Timișoara.

Au fost prea multe excluderi din USR în ultima perioadă, așa că îi voi scuti pe (foștii) mei colegi de încă o situație greu de explicat opiniei publice, prin urmare mi-am prezentat demisia din partid, cu efect imediat.

Cristian Răducă

 

Comments

comments

About the Author