Numeroase ţări din Europa continuă să impună noi restrictii

Posted on mart. 28 2021 - 12:58pm by petre

Numeroase ţări din Europa continuă să impună noi măsuri anti-epidemice.

Cehia a prelungit starea de urgenţă, în anumite magazine din Belgia se intră doar pe bază de programare, iar în Italia mai mult de jumătate din ţară se află în scenariul roşu.

Italia rămâne în lockdown pentru încă o lună. Cu aproape 24.000 de noi infecţii şi 380 de decese într-o singură zi, toate regiunile din peninsulă vor fi menţinute în zona portocalie sau roșie, inclusiv pe durata sărbătorilor pascale. Restaurantele au voie să livreze numai comenzi la domiciliu şi, până pe 30 aprilie, deplasările între regiuni sunt limitate. Au undă verde doar cele din motive de strictă necesitate, care pot fi dovedite.

Apar restricţii şi la graniţa dintre Spania şi Franţa. Începând de marți, autorităţile iberice vor cere un test PCR negativ oricărei persoane care intră în țară pe la frontiera terestră cu Hexagonul. Acesta trebuie efectuat cu maximum 72 de ore înainte. Singurele excepții se vor face în cazul celor care lucrează în transportul rutier şi muncitorilor transfrontalieri.

Pe de altă parte, în Franţa autoritățile au impus restricții de circulație pe timpul zilei în noi regiuni, pentru a limita răspândirea virusului Sars Cov 2. Măsurile se aplicau deja în Paris și în alte 16 zone. Localnicii nu trebuie să se îndepărteze mai mult de 10 km de domiciliu. În plus, au fost intensificate controalele în gări, aeroporturi şi pe autostrăzi, pentru a preveni deplasările care nu reprezintă o urgenţă.

Weekendu-ul a venit cu noi reguli şi în Belgia.

Aşa-numitele “magazine neesenţiale” s-au redeschis, dar pentru a le vizita, clienţii trebuie să îşi facă o rezervare în prealabil. Sunt acceptate maximum 50 de persoane odată.

În schimb, frizeriile şi saloanele de înfrumusețare nu vor mai putea primi clienţi până pe 25 aprilie, iar de mâine, în toată Belgia se închid şcolile. În ultima săptămână, infectările cu coronavirus au crescut cu 40%, iar internările în spitale au crescut cu aproape 30% după o perioadă lungă și stabilă.

Situaţia nu stă mai bine nici în Cehia. Parlamentul a prelungit cu înca două săptămâni starea de urgență, ceea ce include perioada de Paște.

Iar în Lituania, guvernul a reintrodus restricții de circulație între municipalități. Există temeri că, de Paște, oamenii vor fi tentați să călătorească, iar asta ar înrăutăţi situaţia epidemiologică.

În schimb, celebrul parc de distracții Tivoli din Copenhaga s-a redeschis ieri după o pauză de 3 luni din cauza pandemiei. Totuşi, pentru a-l vizita, oamenii trebuie să facă dovada unui test COVID negativ, realizat cu maximum 72 de ore înainte. În plus, oaspeţii trebuie să îşi rezerve în prealabil atracţiile pe care vor să le experimenteze.

Comments

comments

About the Author