Numai 25 de timisoreni din zona de Sud sunt interesati de amenajarea spatiului din jurul blocului

Posted on oct. 1 2010 - 12:38pm by petre

Timisorenilor nu prea le place sa munceasca. Nici macar sa invete sa munceasca. La un seminar organizat de Federatia Asociatiilor de Locatari din Timisoara, numai 25 de persoane s-au aratat interesate sa afle cum se amenajeaza spatiul din jurul blocului si cum se curata cel mai usor strazile si aleile. Printre acestia s-a numarat si o tanara insarcinata, care a tinut mortis sa participe la eveniment impreuna cu sotul ei.

Mi s-a parut foarte interesant ca o femeie insarcinata care mai putin trebuie sa nasca sa vrea sa se implice… Proiectul a fost acum pentru zona de Sud a orasului, puteau sa vina si 1.000 de oameni, dar in zilele de astazi nu mai vin asa de multi decat daca este o tema foarte atractiva. Aici nu era cu premii, nu era cu nimic. E un proiect mic si am mai avut o intalnire acum o luna. Atunci au fost mai multi…, ne-a declarat Petru Olariu, presedintele FALT.
Cei 25 de timisoreni interesati au fost informati despre calitatea vietii in urbea de pe Bega, in special din punct de vedere al mediului, care se degradeaza atat din cauza poluarii, cat si din cauza pierderii spatiilor verzi.
Potrivit reprezentantilor FALT, suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor in Timisoara este de 16 metri patrati, cu mult sub normele europene, unde ajunge la 26 m2 pe cap de locuitor. Cele mai multe zone verzi din Timisoara sunt insa deteriorate, pe suprafata lor se parcheaza masini sau se arunca resturi de la materialele de constructii. Una dintre concluziile seminarului organizat de FALT a fost ca cetatenii sunt oarecum interesati de amenajarea spatiilor verzi, dar nu fara a solicita sprijinul Primariei, atat pentru materialul dendrologic necesar amenajarii, cat si pentru sanctionarea celor care distrug spatiile verzi.

Comments

comments

About the Author