Nu e de glumă cu Ryanair! Mii de zboruri anulate, 400.000 de pasageri vor fi afectați

Posted on Sep 27 2017 - 4:33pm by petre

Ryanair a anunţat astăzi că anulează încă 18.000 de zboruri, pe 34 de rute, în perioada noiembrie-martie, decizie care va afecta 400.000 de pasageri.

Compania a precizat că a anunţat toţi clienţii afectaţi, aceştia având de ales între un zbor alternativ sau rambursarea preţului biletului.

Printre cursele suspendate temporar se numără London spre Edinburgh şi Glasgow, Gatwick-Belfast, Newcastle-Faro şi Glasgow -Las Palmas.

Evenimentul devine mai problematic pe fondul anunţului recent făcut de companie conform căruia transportatorul are în plan să anuleze 50 de zboruri pe zi până la data de 31 octombrie, motivând printr-o „harababură” în planificarea zilelor libere ale piloţilor.
Situaţia a afectat peste 315.000 de clienţi.
Michael OăLeary, directorul executiv al companii a transmis scuze clienţilor pentru noua serie de zboruri anulate pentru perioada de iarnă dar a spus că schimbările erau „sensibile”.

„De astăzi, nu vor mai fi anulate zboruri deja listate nici în această iarnă şi nici în vara anului 2018. Creşterea mai lentă din această iarnă va genera un număr ridicat de aeronave şi echipaje libere ceea ce ne va permite să gestionăm volumul excepţional de zboruri anuale pe care ne-am angajat să le punem la dispoziţie. Vom începe o nouă perioadă de zbor de 12 luni, la 1 ianuarie 2018, în acord total cu reglementările UE şi cerinţele IAA.

De asemenea, Ryanair se retrage din licitaţia pentru Alitalia, compania aeriană din Italia aflată în faliment.

 

sursa: Ziarul Financiar

Comments

comments

About the Author