Noutăți tehnologice la CES 2021

Posted on ian. 12 2021 - 8:25pm by petre

Pandemia de coronavirus a accelerat avansul tehnologiei cu 5 până la 7 ani, a declarat preşedintele companiei telefonice „Verizon”, în deschiderea CES 2021, cel mai mare târg de tehnologie din lume.

Evenimentul se desfășoară exclusiv online, iar cei 1800 de expozanți asigură un total de 100 de ore de inovaţii.

În aceste zile, cei mai cunoscuţi producători de tehnologie prezintă lumii inovaţii de ultimă oră. Televizoarele 8K, realitatea virtuală şi augmentată, dispozitivele din domeniul sănătăţii şi dronele se numără printre principalele atracţii.

Samsung se laudă cu un ecran LED bazat pe tehnologia ultraplată Quantum Matrix. Noile LED-uri au dimensiuni de 40 de ori mai mici decât un LED convențional.

Tot la “CES 2021 all digital”, Samsung l-a prezentat pe.. “Bot Handy”, un robot, încă în faza de dezvoltare, capabil să recunoască și să ridice obiecte de diferite mărimi, să pună masa ori să toarne vin în pahare.

Samsung Bot Handy se bazează pe inteligența artificială ca să identifice compoziția obiectelor, folosind astfel un nivel potrivit de forță pentru a apuca și muta obiectele din casă, ajutând la curățenie ori la sortarea vaselor murdare.

Un frigider cu panouri interschimbabile şi un aspirator ultra-inteligent se numără, de asemenea, printre inovaţiile promovate de Samsung.

Procesoarele Tiger Lake Seria H, realizate de Intel pentru a permite laptop-urilor ultra-portabile să ruleze jocuri mai complexe, sau ochelarii care îşi pot regla într-o secundă focalizarea, în funcţie de împrejurări, sunt produse care au atras atenţia pasionaţilor de tehnologie.

La rândul ei, compania Sony a prezentat propria sa dronă, un model numit Airpeak echipat cu camerele mirrorless Alpha, printre cele mai apreciate din industrie. Potrivit producătorului, este cea mai uşoară dronă de pe piaţă capabilă să transporte camere video.

Comments

comments

About the Author