Noul comisar șef regional al Protecției Cosumatorilor Timiș face ordine la Timișoara – Susanu îl averizează pe primarul Robu că orașul nu e curtea lui

Posted on mart. 27 2019 - 2:51pm by petre

Detașat de la Brașov să conducă Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timiș, Claudiu Sorin Susanu, unul dintre cei mai prosperi funcționari din România, fost membru PSD, a pornit o ofensivă generalizată în Timișoara pe linia de muncă în care activează.

După ce, în prima lună de activitate în Timiș a noului comisar șef, OPC a închis 17 unități comerciale din domeniul alimentației publice și a aplicat sancțiuni de 290.000 lei, acum Sorin Susanu a luat în vizor primăria de la Timișoara, despre care a pomenit și în prima conferință de presă, dar asupra căreia se va apleca mai mult, ținând cont și de incidentul recent cu tăierea cablurilor aeriene, amplasate, spune primăria, ilegal.

Despre legalitatea sau ilegalitatea amplasării acestor cabluri, prin intetremdiul cărora unii operatori de servicii digitale și nu numai le furnizează semnal consumatorilor, comisarul șef Susanu nu s-a sesizat, dar în schimb se concentrează puternic pe primărie:

”I-am solicitat domnului primar să ne aducă documente de medicina muncii și avizul psihologic pentru munca la înaltime. Supărarea dânsului este și pentru că documentele noastre duc și spre o discuție în care sunt încalcate prevederile articolului 253 din Codul Penal, care în momentul încheierii cercetării noastre vor fi transmise către celelalte instituții abilitate să cerceteze aspecte care țin de infracțiuni. În primul rând infracțiunea de distrugere.” a declarat comisarul șef în cadrul conferinței de presă de miercuri, de la sediul Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timiș.

”Dacă îmi permiteți, eu vreau să transmit înca de la început un mesaj mai mult decât clar primarului de la dumneavoastră (de la Timiș n.r.) legea este valabilă și pentru dumnealui și nu trebuie să aibă o abordare în sensul în care municipiul Timișoara este într-un fel sau altul curtea lui și regulile se fac de dânsul prin hotărâri de Consiliul Local. Orice hotărâre de Consiliu Local nu poate și nu trebuie să încalce legislația națională și nu poate să se ascundă în spatele unei hotărâri de consiliu local, pentru a lua anumite decizii care prejudiciază consumatorul. Iar atât timp cât vor încalca prevederile legale, măsurile vor fi în consecință, indiferent pentru cine.” a adăugat Susanu.

Comments

comments

About the Author